Σολτς: Ζήτησε κατάπαυση του πυρός από τον Πούτιν – Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι «καθυστερεί» τις ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Όλαφ Σολτς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο ότι καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Στη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες, ο Σολτς υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να σημειωθεί πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι ο Πούτιν «σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου αναζητεί με κάθε δυνατό μέσο να καθυστερήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κάνοντας ολοένα και λιγότερο ρεαλιστικές προτάσεις».
«Σκληρή συνομιλία»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν «σκληρή».
Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα συνομιλήσει επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σήμερα, γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας.
- Οι Γάλλοι φουλάρουν βενζίνη στην Ισπανία και οι Γερμανοί στη… Γαλλία
- Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια: Το FBI αντιμετωπίζει την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια»
- Το Netflix έβαλε στο μάτι τον αθάνατο έρωτα των Φρίντα Κάλο και Ντιέγκο Ριβέρα – Ετοιμάζει σειρά
- Χάκερ διέγραψαν όλα τα αρχεία της αμερικανικής εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας ως αντίποινα για το σχολείο στη Μινάμπ
- Τσέλιε – ΑΕΚ: Τρία γκολ στο ημίχρονο η «Ένωση» κι ένα ακόμη στο 49′ (vids)
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το Μπρεντ – Αρνητικό ρεκόρ από τον Αύγουστο του 2022



