Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα κατηγορεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για «ρωσοφοβία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα κατηγορεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για «ρωσοφοβία»

«Λόγω της ρωσοφοβικής δραστηριότητας των Δυτικών, το όργανο αυτό έχασε τον λόγο ύπαρξής του», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία κατηγόρησε το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι είναι ένα «ρωσοφοβικό» όργανο στην υπηρεσία της Δύσης, τονίζοντας ότι απορρίπτει τα «μαθήματα των Βρυξελλών» σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την Τετάρτη το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι αποπέμπει τη Ρωσική Ομοσπονδία από μέλος του, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Λόγω της ρωσοφοβικής δραστηριότητας των Δυτικών, το όργανο αυτό έχασε τον λόγο ύπαρξής του», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. «Θέτοντας την εξυπηρέτηση των συμφερόντων (της ΕΕ) πάνω από τους δικούς του, θεσμοθετημένους αντικειμενικούς σκοπούς, το Συμβούλιο της Ευρώπης μετατράπηκε σε πειθήνιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των δορυφόρων τους», υποστήριξε.

Η Ρωσία ήταν μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1996. Η συμμετοχή της στα κυριότερα όργανά του, όμως, ανεστάλη στις 25 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, η αποβολή αυτή «δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας για εμάς. Απλώς μας απαλλάσσει από το να τηρούμε διαδικασίες και υποχρεώσεις που μας είχαν επιβληθεί».

«Η Ρωσία δεν δέχεται μαθήματα από τις Βρυξέλλες για τα ανθρώπινα δικαιώματα» συνέχισε, κατηγορώντας την ΕΕ ότι «διαπραγματεύεται εξαιρέσεις και προνομιακές απαιτήσεις» όσον αφορά στις αξίες που υπερασπίζεται «σαν να ήταν στο παζάρι».

Η έξοδος της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης εγείρει φόβους ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα όσον αφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024