Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 4008: Τόλμη και... γοητεία

Peugeot 4008: Τόλμη και… γοητεία

Αξιοποιώντας την επιτυχημένη της πορεία και την τεχνογνωσία της στα SUV, η γαλλική φίρμα ετοιμάζεται να περάσει και στην lifestyle κατηγορία των δυναμικών coupe SUV

Φωτογραφίες: Automedia

H Peugeot ετοιμάζει το νέο μέλος της ιδιαίτερα δημοφιλούς SUV γκάμας της το οποίο θα υιοθετήσει τα διακριτικά 4008 και την γοητευτική σχεδίαση των δυναμικότερων του είδους, coupe SUV.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ, ήδη είναι σαφή τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Peugeot όπως τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας καθώς και η coupe λογικής χάραξη της οροφής που προσδίδει στο σύνολο μια κομψότερη αλλά και πιο σπορ σιλουέτα.

Aυτή καταλήγει σε ένα διακριτό spoiler που συνδυαστικά και με τη συνολική σχεδίαση του πίσω τμήματος αποπνέει δυναμισμό ο οποίος προδιαγράφεται ιδιαίτερα ενδιαφέρων σχεδιαστικά αν αναλογιστεί κανείς το παράδειγμα του νεότερου μοντέλου της γαλλικής φίρμας, 308.

Αφετηρία (και) για το νέο SUV θα αποτελέσει η πολυχρηστική πλατφόρμα EMP2 η οποία αναμένεται να φιλοξενεί κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων και diesel 1,5 λίτρων με ισχύ 130 ίππων καθώς και plug-in υβριδικά σύνολα έως και 225 ίππων. Οι κινητήρες αναμένεται να συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της γαλλικής φίρμας.

Επίσης με δεδομένα τα σχέδια εξηλεκτρισμού της γαλλικής φίρμας, το 4008 αναμένεται να είναι εξαρχής διαθέσιμο και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα προσφέρει ισχύ κοντά στους 156 ίππους και αυτονομία που θα φτάνει τα 400 χλμ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφικά τεκμήρια από το εσωτερικό του το οποίο σε κάθε περίπτωση αναμένεται να αποτελεί μια βελτιωμένη εκδοχή του i-Cockpit με ακόμα περισσότερες εφαρμογές, δυνατότητες συνδεσιμότητας και έξυπνες υπηρεσίες.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024