Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η νέα τακτική του Πούτιν για να γονατίσει τους Ουκρανούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η νέα τακτική του Πούτιν για να γονατίσει τους Ουκρανούς

«Ο Πούτιν θα πάρει το Κίεβο μόνο αν ισοπεδώσει την πόλη»

Σε μια… νέα τακτική φαίνεται πως οδηγείται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να καταφέρει να υποτάξει την Ουκρανία, ενώ οι μάχες συνεχίζονται για 22η μέρα.

Για να γίνει αυτό, εφόσον δεν λειτουργήσει η διπλωματική οδός, όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι θα πρέπει να η Ρωσία να «πάρει» την πρωτεύουσα της Ουκρανία, δηλαδή το Κίεβο.

Εδώ και αρκετές ημέρες, ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται έξω από το Κίεβο, βομβαρδίζοντάς το, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εισβάλει για την… τελική επίθεση. Μάλιστα, πολλοί αναλυτές αναρωτιούνται εάν τελικά η Ρωσία θα επιτεθεί στο Κίεβο, αφού οι απώλειες ρωσικών στρατευμάτων στις 22 μέρες που διαρκεί ο πόλεμος είναι πολύ μεγάλες.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως η Ρωσία προσπαθεί πρώτα «γονατίσει» τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια να επιχειρήσει την τελική επίθεση.

Έτσι προσπαθεί να υποτάξει το Κίεβο

Έτσι τουλάχιστον μοιάζουν οι τελευταίες επιθέσεις που πραγματοποιεί η ρωσική πλευρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Ρώσοι χτύπησαν μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης τροφίμων της Ουκρανίας, η οποία βρισκόταν στο Κίεβο.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Sky News, η οροφή έχει καταρρεύσει και έχει γίνει ένα πλέγμα από μέταλλο και σύρματα, ενώ και το πάτωμα είναι ένα «μαυρισμένο χάος».

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις αποθήκευαν 50.000 τόνους τροφίμων, τα οποία έρχονταν από όλη την Ουκρανία, πριν τα παραλάβουν φορτηγά και τα διανείμουν στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ωστόσο πλέον έχει καταστραφεί ολοσχερώς από δύο ρωσικά πλήγματα, με το δεύτερο -νωρίς το πρωί του Σαββάτου- να προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Εκείνη τη στιγμή στο κτίριο βρίσκονταν 12 εργαζόμενοι. Όλοι επέζησαν, δήλωσαν ουκρανοί αξιωματούχοι.

Μια άλλη παρόμοια εγκατάσταση αποθήκευσης τροφίμων σε κοντινή απόσταση επλήγη επίσης, γεγονός που δείχνει ότι όσο οι Ρώσοι συναντούν σκληρή ουκρανική αντίσταση, η Μόσχα μπορεί να προσπαθεί να… «γονατίσει» την πόλη από την πείνα, προκειμένου να την υποτάξει.

«Ο Πούτιν θα πάρει το Κίεβο μόνο αν ισοπεδώσει την πόλη»

Την ίδια στιγμή, νέο αυστηρό μήνυμα προς τον Ρώσο πρόεδρο απηύθυνε ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διάγγελμα, στο οποίο τονίζει πως αν θέλει να καταλάβει το Κίεβο θα πρέπει να ισοπεδώσει την πόλη.

Επίσης αναφέρθηκε σε «εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση» της Μόσχας, η οποία προηγουμένως το μόνο που έκανε ήταν να «θέτει τελεσίγραφα» στις συνομιλίες της με τους Ουκρανούς.

Όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, ο οποίος είχε μιλήσει για «πρόοδο» στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «ικανοποιημένος που έλαβε ένα σήμα από τη Ρωσία».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024