Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αφίσες με χιούμορ για τόνωση του ηθικού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αφίσες με χιούμορ για τόνωση του ηθικού

Αφίσες, σκίτσα, αυτοσχέδια πλακάτ κοσμούν τους δρόμους της Ουκρανίας

Αφίσες σε στάσεις, πόστερ έξω από μαγαζιά, αυτοσχέδια πλακάτ κοσμούν τους δρόμους της Ουκρανίας. Σχόλια χιουμοριστικά, ειρωνικά, γελοιογραφίες, επιστρατεύονται για να τονώσουν το ηθικό και να δείξουν την περιφρόνηση στη ρωσική εισβολή.

«Δαυίδ εναντίον Γολιάθ»

Στην πόλη Λβιβ, υπάρχουν αφίσες σε όλη την πόλη με γελοιογραφίες και εικόνες που εξυμνούν την αντίσταση της χώρας. «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ: Θυμάστε τι συνέβη;», είναι ένα χαρακτηριστικό σύνθημα.

Ακόμα περιγράφονται ιστορίες, όπως αυτή με τους στρατιώτες στο Φιδονήσι, που όταν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο τους κάλεσε μέσω ασυρμάτου να παραδοθούν, τους απάντησαν «άντε γ@μηθ@τε»

Ορισμένα δημόσια κτίρια έχουν στις πόρτες τους αριθμούς με τις απώλειες του ρωσικού στρατού, τα μπαρ έχουν αυτοσχέδιες πινακίδες «f*** Putin» ή Ρωσία «go f*** yourself» στα παράθυρά τους, με βόμβες μολότοφ ως επιπλέον διακόσμηση.

Υπάρχει επίσης ένα ανθηρό εμπόριο αντικειμένων, με την ιστορία του πολεμικού πλοίου να διατίθνται σε μπλουζάκια, τσάντες, ακόμη και σε κάλτσες. Πολλοί από τους κατασκευαστές δωρίζουν τα κέρδη τους στον στρατό.

Η εταιρεία του van Skrypnyk αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στις παραγγελίες για μπλουζάκια πολεμικού πλοίου. Ο ίδιος δήλωσε στο Sky News: «Δεν έχει σημασία αν είστε αστυνομικός, αν εργάζεστε για την κυβέρνηση ή αν παρασκευάζετε μπύρα, είμαστε όλοι ενωμένοι για να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας και να υπερασπιστούμε τη χώρα μας.

Η αίσθηση του χιούμορ μπορεί να είναι χρήσιμη, διότι βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα της εισβολής που είναι γεμάτη άγχος και απόγνωση, δεν μπορείτε να περάσετε αυτή την περίοδο χωρίς αίσθηση του χιούμορ».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024