Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάριο Ντράγκι: «Σημαντική η συνάντηση της Ρώμης για την ενέργεια»

Μάριο Ντράγκι: «Σημαντική η συνάντηση της Ρώμης για την ενέργεια»

Στην τετραμερή συνάντηση θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η αυριανή συνάντηση γεννήθηκε αυθόρμητα και είναι σημαντική για να συντονίσουμε τις θέσεις μας ενόψει της νέας ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής», για το θέμα της ενέργειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, αναφορικά με την συνάντησή του, την Παρασκευή στη Ρώμη, με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε ο Μάριο Ντράγκι, η συνάντηση θα γίνει με δύο κύριους στόχους: «ο ένας είναι να μπορέσει να καθοριστεί ανώτατο όριο στην  τιμή του φυσικού αερίου, κάτι που  θεωρούμε αναγκαίο. Το δεύτερο θέμα είναι ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται, έως τώρα, από την τιμή του φυσικού αερίου, ενώ θεωρούμε ότι το κόστος των δυο πηγών ενέργειας θα έπρεπε να διαχωριστεί», όπως είπε.

Μιλώντας για την ουκρανική κρίση, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «εκ μέρους του Πούτιν δεν υπάρχει βούληση για ειρήνη, αλλά για πόλεμο», διότι «και σήμερα το πρωί, η Ρωσική Ομοσπονδία διέψευσε οποιαδήποτε δυνατότητα προόδου».

Και προσέθεσε: «Από την αρχή του πολέμου, είδαμε ότι υπάρχει μια αποφασιστική στάση υπέρ της συνέχισης του πολέμου. Είναι σαφές, όμως, ότι πρέπει να αναζητηθεί η ειρήνη, πάση θυσία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι σίγουρα αξιόπιστοι συνομιλητές».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επανέλαβε, παράλληλα, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, σε ό,τι αφορά τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Όσο για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι «θα σημειωθεί μια επιβράδυνση αλλά κανείς, μέχρι τώρα, δεν προβλέπει ότι θα μπούμε σε οικονομική ύφεση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024