Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ανοίγει έρευνα για εγκλήματα πολέμου για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Ουκρανία

Γαλλία: Ανοίγει έρευνα για εγκλήματα πολέμου για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι ο εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Pierre Zakrzewski, έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κοντά στο Κίεβο, την Τρίτη.

Η Γαλλία ξεκινά έρευνα για εγκλήματα πολέμου, για τον θάνατο του εικονολήπτη του Fox News στην Ουκρανία, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP.

Υπενθυμίζεται ότι ο εικονολήπτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Πιερ Ζεκρέβσκι, έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, κοντά στο Κίεβο, την Τρίτη.

Την είδηση επιβεβαίωσε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία

Έρευνα ξεκίνησε στη Γαλλία για ενδεχόμενη διάπραξη εγκλήματος πολέμου μετά τον θάνατο στην Ουκρανία του Πιερ Ζεκρέβσκι, ενός Γαλλο-Ιρλανδού δημοσιογράφου, επιβεβαίωσε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat), αρμόδια σε θέματα εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Pnat ανέφερε ότι η έρευνα, που κατέστη δυνατή λόγω της γαλλικής υπηκοότητας του δημοσιογράφου, ξεκίνησε για «εκ προθέσεως επίθεση κατά της ζωής ενός ανθρώπου που προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο» και «εσκεμμένη επίθεση εναντίον ενός πολιτικού προσώπου που δεν συμμετέχει άμεσα στις εχθροπραξίες».

Ο Πιερ Ζεκρέβσκι, ένας Γαλλο-Ιρλανδός εικονολήπτης του Fox News και η Ουκρανή, Ολεξάντρα Κουβσίνοβα, που τον συνόδευε, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στη Χορένκα, στο βορειοδυτικό τμήμα του Κιέβου, «όταν το όχημά τους βρέθηκε στο στόχαστρο πυρών», ανέφερε, σε ένα δελτίο Τύπου, η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News Media, Σούζαν Σκοτ.

Ο Ζαν Ιβ Λεντριάν, επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, υπενθύμισε σήμερα «την υποχρέωση» των εμπόλεμων στην Ουκρανία να εγγυηθούν την προστασία των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη σύρραξη.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024