Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Παπανικολάου: Ο Iron Man του Ολυμπιακού είναι εδώ

Κώστας Παπανικολάου: Ο Iron Man του Ολυμπιακού είναι εδώ

Ο ρόλος του Κώστα Παπανικολάου στο φετινό Ολυμπιακό είναι κομβικός, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στο παιχνίδι των Πειραιωτών και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινή του πορεία στην EuroLeague, καθώς «άλωσε» και το Κάουνας, επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 84-73, και κρατά στο χέρι του το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Οι Ερυθρόλευκοι από την αρχή της σεζόν είναι μια από τις πιο σταθερές ομάδες στη διοργάνωση, παίζουν μεστό μπάσκετ, με ξεκάθαρους ρόλους και δείχνουν ικανοί να φθάσουν πολύ μακριά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σπουδαίο ρόστερ, που δε στηρίζεται σε συγκεκριμένους παίκτες, που έχει βάθος και κυρίως υγεία.

Στην αναμέτρηση στη Λιθουανία αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι αυτός που έκανε τη διαφορά και ουσιαστικά αυτός που «ξεκλείδωσε» το ματς, με την τεράστια προσφορά του στην επίθεση.

Ο έλληνας φόργουορντ πραγματοποίησε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση σκοράροντας 18 πόντους (season high) με 6/10 σουτ και έχοντας ακόμα 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, δείχνοντας ότι αποτελεί ύστερα από ένα μικρό «διάλειμμα» την περσινή σεζόν και πάλι έναν από τους παίκτες-σημεία αναφοράς στον Ολυμπιακό. Με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν στερήθηκε πολύ τον Παπανικολάου, που είχε σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα και ουσιαστικά έχασε το δεύτερο μισό της σεζόν.

Όμως, φέτος τον έχει από το ξεκίνημα διαθέσιμο και στο 100%. Κάτι που αποτυπώνεται και στο παρκέ. Μιας και ο «Παπ» έχει ρόλο-κλειδί στο φετινό Ολυμπιακό. Τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ.

Ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, εκείνος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θυμίζει τον παίκτη των προηγούμενων ετών. Εκείνον που άφηνε και την ψυχή του στο παρκέ. Και όποτε χρειαζόταν έβγαινε μπροστά και έκανε τη διαφορά. Όπως συνέβη στην πολύ σημαντική αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις.

Ο 31χρονος πλέον «Παπ» είναι ένας παίκτης ιδανικός για τον κάθε προπονητή. Η ποιότητά του είναι δεδομένη, η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ τεράστια, ενώ όσα προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού δεν καταγράφονται καν στη στατιστική υπηρεσία. Όχι πάντα τουλάχιστον.

Συνήθως είναι αυτός που έχει τις πιο δύσκολες αποστολές στο πίσω μέρος του παρκέ (και κατά κύριο λόγο τις βγάζει εις πέρας), μαρκάροντας είτε τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας είτε τον κορυφαίο γκαρντ είτε ακόμη και ψηλό. Παράλληλα, στην επίθεση δεν εκμαιεύει καταστάσεις, είναι οικονομικός, ενώ αν βρει ρυθμό μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Ζαλγκίρις το βίωσε από πρώτο χέρι.

Γενικότερα, ο Παπανικολάου είναι φέτος αυτός ακριβώς που θέλει ο Μπαρτζώκας. Είναι υγιής και αυτόματα σημαντικός. Συνολικά φέτος έχει αγωνιστεί σε 26 ματς με τον Ολυμπιακό στην EuroLeague και έχει χρόνο συμμετοχής περίπου 22 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα μετρά κατά μέσον όρο 6,2 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 6.1 στο σύστημα αξιολόγησης, όμως δεν αρκεί τίποτα από αυτά για να… δείξει τι κάνει μέσα στο παρκέ.

Ο Παπανικολάου είναι ένας από τους πλέον απαραίτητους παίκτες στον Ολυμπιακό και αυτός που έλειψε περισσότερο από τον καθένα πέρσι. Ο υγιής «Παπ» βελτιώνει την εικόνα των Πειραιωτών και είναι ένα από τα «εισιτήρια» για το Final Four στο Βελιγράδι, αλλά και για όλη τη φετινή πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024