Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τελευταία λέξη του ύπνου

Η τελευταία λέξη του ύπνου

Μπορεί η τεχνολογία να αναβαθμίσει την ξεκούρασή μας;

Από την εργασία και την ενημέρωση, μέχρι την επικοινωνία και την ψυχαγωγία μας, η τεχνολογία έχει πλέον «αναλάβει» κάθε σημαντική πτυχή της καθημερινότητάς μας. Γιατί όχι και τον ύπνο μας; Ακόμη κι αν δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι στιγμής να βάλεις ένα smartwatch στη ζωή σου, το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζεις πως διαθέτουν λειτουργίες που υπόσχονται να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα. Τι ακριβώς μπορεί να κάνει για εσένα, όμως, ένα έξυπνο ρολόι; Και τελικά αξίζει να το βάλεις στη ζωή σου;

Τι παρακολουθούν οι εφαρμογές ύπνου

Η απάντηση διαφέρει με βάση το μοντέλο – και κάποιες μάρκες προσφέρουν περισσότερα από άλλες. Ορισμένοι από τους κυριότερους τρόπους που σου επιτρέπουν να παρακολουθήσεις τον ύπνο σου, ωστόσο, είναι οι παρακάτω.

Πόσο κοιμάσαι πραγματικά;

Το πρώτο και κυριότερο πράγμα που μπορεί να κάνει για εσένα το έξυπνο ρολόι σου, είναι να μετρήσει πόση ώρα περνάς κοιμισμένος ή κοιμισμένη, καταγράφοντας τις κινήσεις που κάνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας – και κυρίως την έλλειψή τους.

Κοιμάσαι με ποιότητα;

Αντιστοίχως, οι κινήσεις που κάνεις από την ώρα που ξαπλώνεις μέχρι να σηκωθείς το πρωί, δίνουν και ορισμένες πληροφορίες για την ποιότητα του ύπνου σου, που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις γιατί αισθάνεσαι κουρασμένος ή κουρασμένη ακόμη και έπειτα από ένα πλήρες οκτάωρο.

Σε τι φάση είσαι;

Ορισμένα πιο προηγμένα smartwatch καταγράφουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το Samsung Galaxy Watch4 και αναλύει ολιστικά τα στάδια, αλλά και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σου την ώρα που κοιμάσαι, δίνοντάς σου την πληρέστερη δυνατή εικόνα της ξεκούρασής σου – και επομένως επιτρέποντάς σου να προχωρήσεις σε βελτιώσεις.

Τελικά ροχαλίζεις;

Κι όμως, ίσως ένα έξυπνο ρολόι να είναι το gadget που θα δώσει την απάντηση στο ερώτημα που έχει ταλαιπωρήσει σχέσεις και σχέσεις: τελικά ροχαλίζεις; Ένα smartwatch τελευταίας τεχνολογίας, όπως το Samsung Galaxy Watch4, όχι μόνο θα δώσει οριστικό τέλος στις διαφωνίες σου με το άλλο σου μισό, αλλά και θα σε ενημερώσει για τα μοτίβα του ροχαλητού σου, σε περίπτωση που αποδειχθεί η… ενοχή σου.

.

.

Θα χαλαρώσεις επιτέλους;

Εστιάζοντας στην παρακολούθηση και τη βελτίωση της υγείας σου, κάθε λειτουργία των smartwatches σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να κοιμάσαι σαν πουλάκι. Από τα προγράμματα προπόνησης, μέχρι τις εφαρμογές ψυχαγωγίας (για παράδειγμα, στο Samsung Galaxy Watch4 θα βρεις εφαρμογές streaming μουσικής, πέραν εκείνων που αφορούν την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση), το ρολόι σου κάνει ό,τι μπορεί για να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Ταυτόχρονα, χάρη στη συνεργασία της Samsung με το National Sleep Foundation, τα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας σού προσφέρουν όλες τις πληροφορίες που έχεις ανάγκη για να βελτιώσεις τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητα του ύπνου σου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τα smartwatches – ή έστω κάποια από αυτά – ίσως είναι όντως αυτό που χρειάζεσαι για να μπορέσεις να αναβαθμίσεις τον ύπνο σου και επιτέλους να ξυπνήσεις ξεκούραστος. Το δικό μας αγαπημένο, Samsung Galaxy Watch4 σου προσφέρει επίσης δεκάδες δυνατότητες προπόνησης και παρακολούθησης της υγείας σου, αλλά και αμέτρητες επιλογές σε εκδόσεις, λουράκια και καντράν, που θα σε κάνουν να μη θες να το βγάλεις από το χέρι σου. Όπως καταλαβαίνεις, από εμάς είναι ναι!

Ανακάλυψε όλα τα smartwartch της Samsung στον Κωτσόβολο. Δες εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024