Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Σε δίκη η δημοσιογράφος που είπε «όχι στον πόλεμο» - Οι πρώτες δηλώσεις και η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί

Ρωσία: Σε δίκη η δημοσιογράφος που είπε «όχι στον πόλεμο» – Οι πρώτες δηλώσεις και η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα εμφανίστηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης της Ρωσίας κρατώντας πλακάτ που έγραφε όχι στον πόλεμο

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων σε κανάλι στη Ρωσία κρατώντας ένα πλακάτ με το οποίο καταδίκαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία, προσήχθη σε δικαστήριο και κατηγορείται για «παράνομη διαδήλωση».

Η ακροαματική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ανέφερε το δικαστήριο της περιφέρειας Οστάνκινο της Μόσχας. Εφόσον κριθεί ένοχη, μπορεί να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 ημερών.

Μέχρι στιγμής η Οβσιάνικοβα δεν κατηγορείται για διάδοση «ψευδών πληροφοριών» σχετικά με τον ρωσικό στρατό, αδίκημα που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Μια εικόνα της με τον δικηγόρο της στο δικαστήριο δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα από μία συνεργάτη του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Mέσω του ρωσικού δικτύου ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, η ίδια κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο λεει:

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα. Και η Ρωσία είναι, σε αυτή την περίπτωση, ο εισβολέας. Η ευθύνη αυτής της εισβολής βαραίνει τη συνείδηση ενός και μοναδικού άντρα: του Vladimir Putin. Ο πατέρας μου είναι Ουκρανός. Η μητέρα μου είναι Ρωσίδα. Και ποτέ δεν ήμασταν εχθροί. Και αυτό το κολιέ που φοράω στέλνει το μήνυμα ότι η Ρωσία πρέπει αμέσως να τερματίσει αυτό τον αδελφοκτόνο πόλεμο.

Και τα αδέρφια μας ακόμα θα είναι σε θέση να συνάψουν ειρήνη. Δυστυχώς, έχω περάσει πάρα πολλά χρόνια δουλεύοντας για το Channel One, κάνοντας προπαγάνδα για το Κρεμλίνο, και ντρέπομαι βαθύτατα γι’ αυτό. Ντρέπομαι που επέτρεψα να βγουν ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης. Ντρέπομαι που επέτρεψα την πλύση εγκεφάλου των Ρώσων. Το 2014, όταν όλο αυτό ξεκίνησε, δεν μιλήσαμε».

Δεν μπορούν να μας συλλάβουν όλους

Στη συνέχεια παρακίνησε τους συμπατριώτες της να συμμετάσχουν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις, προσθέτοντας: «Έχουμε παρακολουθήσει, σιωπηλά, αυτό το απάνθρωπο καθεστώς επί το έργον. Και τώρα ολόκληρος ο κόσμος μάς έχει γυρίσει την πλάτη. Δέκα γενιές δεν θα είναι αρκετές για να ξεπλύνουμε το στίγμα του αδελφοκτόνου πολέμου. Οι Ρώσοι είμαστε σκεπτόμενοι και έξυπνοι άνθρωποι. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε όλη αυτή την τρέλα. Διαμαρτυρηθείτε. Μη φοβάστε τίποτα. Δεν μπορούν να μας βάλουν όλους φυλακή».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024