Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Ουκρανίας, που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται.
Οι εικόνες, που έρχονται από την χώρα όπου μαίνεται ο πόλεμος προκαλούν ποικίλλα συναισθήματα: οργή, θλίψη, συγκίνηση…
Συγκίνηση προκαλεί και το βίντεο που ακολουθεί, με την Ιρίνα Μανιουκίνα, επαγγελματίας πιανίστρια, που είδε το σπίτι της στο δυτικό Κίεβο να γίνεται συντρίμμια.
Επιστρέφοντας να πάρει ό, τι θα μπορούσε να σώσει, κάθισε στο πιάνο της και έπαιξε μια τελευταία φορά.
Με χάρα είδε πως και αυτό όπως και η ίδια στεκόταν στη θέση του, όρθιο παρά την καταστροφή γύρω του. Αποχαιρέτισε το σπίτι της με τη Σπουδή Op. 25, No. 1 του Σοπέν.
professional pianist Irina Maniukina playing Chopin (Aeolian Harp’ Étude, Op. 25, # 1) before finally leaving her home south of Kyiv https://t.co/mZrRJ4k3l0
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.