
Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ έπληξε τη δυτική ακτής της Σουμάτρας
Το επίκεντρο του σεισμού των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε τη δυτική ακτή της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο 167 χιλιόμετρα δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Παριαμάν.
Ισχυρή σεισμική δόνηση (μπλε κουκίδα στον χάρτη, επάνω, από το usgs.gov) έπληξε σήμερα τη δυτική ακτή της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) και το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (EMSC).
Στον υποθαλάσσιο χώρο
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:09 (τοπική ώρα· στις 23:09 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας) με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο 167 χιλιόμετρα δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Παριαμάν, σε βάθος 21 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS.
Το EMSC υπολόγισε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και το εστιακό του βάθος του ήταν 40 χιλιόμετρα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Νότια Αφρική: Απομακρύνονται εσπευσμένα 300 υπήκοοι Γκάνας έπειτα από επεισόδια ξενοφοβικής βίας
- Ισημερινός: Δολοφόνησαν γυναίκα δικαστή – Είχε δεχτεί απειλές
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
- Eurovision 2026: Ξεσήκωσε το κοινό ο Akylas και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου

