Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγιος Κοσμάς: Καταγγελία για ξυλοδαρμό με ρατσιστικά κίνητρα από αθλήτρια της εθνικής ομάδας στίβου

Άγιος Κοσμάς: Καταγγελία για ξυλοδαρμό με ρατσιστικά κίνητρα από αθλήτρια της εθνικής ομάδας στίβου

Τι αναφέρει το φερόμενο ως θύμα στο in

Ένα σοβαρό περιστατικό ρατσιστικής βίας στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά με θύμα τη σύζυγο ενός παγκόσμιου πρωταθλητή πάλης, ήρθε εις γνώση του in. Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε η κ. Μαλβίνα Γκίνη, το φερόμενο ως θύμα της επίθεσης, αλλά και την επίσημη επιστολή που απέστειλε ο σύζυγός της, κ. Γιώργος Μπούκης στον υφυπουργό πολιτισμού – αθλητισμού, κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, στον πρόεδρο ΕΟΕ, κ. Σπύρο Καπράλο, την πρόεδρο ΣΕΓΑΣ, κ. Σοφία Σακοράφα, τον πρόεδρο ΕΛΟΠ, κ. Στέργιο Λεωνάκη, την πρόεδρο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, κ. Μερόπη Μοσχογιάννη και τον πρόεδρο ΕΦΙΠΗΔ κ. Ιωάννη Κάπο, μια αθλήτρια της εθνικής ομάδας στίβου, η Ε.Ζ., φέρεται να ξυλοκόπησε βάναυσα, ορμώμενη από ρατσιστικά κίνητρα, την κ. Γκίνη. Μάλιστα, καθώς όπως αναφέρουν το φερόμενο ως θύμα δεν είχε την παραμικρή προσωπική σχέση ή γνωριμία με την Ε.Ζ., ο κ. Μπούκης εκφράζει την ανησυχία του ότι έχουν στοχοποιηθεί από αθλητές με φασίζουσα νοοτροπία, οι οποίοι διαμένουν επίσης στο αθλητρικό κέντρο.

Τι αναφέρει το θύμα

Μιλώντας στο in.gr, η κ. Γκίνη υποστηρίζει ότι το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου, επιστρέφοντας από το σουπερμάρκετ στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά μαζί με τον 10χρονο γιο της, ανέβηκε σε ένα πέτρινο πεζούλι για να κόψει λεμόνια, από λεμονιά που βρίσκεται στον χώρο του parking, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι αθλητές και οι λοιποί διαμένοντες στις εγκαταστάσεις. Κατεβαίνοντας έχασε την ισορροπία της και ακούμπησε στο αυτοκίνητο της Ε.Ζ. που βρισκόταν στο εσωτερικό του, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στα λίγα λεπτά που είχαν μεσολαβήσει από την άφιξη της κ. Γκίνη.

Τότε, αναφέρει η κ. Γκίνη στο in.gr, «βγήκε η κυρία αυτή, άνοιξε επιθετικά την πόρτα και όπως ήμουν σκυμμένη με χτύπησε στο κεφάλι. Βγήκε έξω και με άρπαξε από τον λαιμό. Με γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και τα πλευρά, αλύπητα, βρίζοντάς με». Ανάμεσα στους χαρακτηρισμούς που η κ. Γκίνη καταγγέλλει ότι της απηύθυνε ήταν και μια σειρά από ρατσιστικά σχόλια: «Βρωμοαλβανίδα, μας έχεις βρωμίσει τον Άγιο Κοσμά, πήγαινε στην Αλβανία σου». «Ούρλιαζε σαν τρελή», υποστηρίζει. «Τη ρωτάω: “είσαι ρατσίστρια;” και μου λέει “ναι, είμαι ρατσίστρια, να πας στην Αλβανία σου, έχεις βρωμίσει τον τόπο”. Είχε τρομερό μίσος, χωρίς ποτέ να την έχω πειράξει. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Μου έβαζε τα χέρια στον λαιμό, προσπαθούσε να με πνίξει, με γρονθοκοπούσε. Είμαι πραγματικά πολύ σοκαρισμένη».

Μπροστά στα μάτια των παιδιών

Όπως καταγγέλλει, ο 10χρονος γιος της, σοκαρισμένος από τις εικόνες που έβλεπε, ανέβηκε στο σπίτι της οικογένειας και επέστρεψε μαζί με τον 14χρονο αδερφό του, έχοντας πάρει και οι δυο μαζί τους σκούπες, ως «όπλα» για να υπερασπιστούν τη μητέρα τους. Η παρουσία τους στο σημείο, αλλά και η τυχαία έξοδος ενός προπονητή από κτίριο που βρισκόταν σε σχετικά μεγάλη απόσταση, φέρονται να ήταν τα στοιχεία που ανάγκασαν την Ε.Ζ. να σταματήσει.

Τότε, η κ. Γκίνη αναφέρει ότι της είπε να παραμείνει στο σημείο για να καλέσει την αστυνομία, όμως στο μικρό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την άφιξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, η Ε.Ζ. είχε κλειστεί στο δωμάτιό της. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να εισέλθουν χωρίς ένταλμα, με αποτέλεσμα η κ. Γκίνη να τους ακολουθήσει στο Τμήμα, όπου κατέθεσε μήνυση, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Μέχρι την επιστροφή των αστυνομικών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, η Ε.Ζ. φέρεται να είχε φύγει – όχι από την κεντρική, αλλά από κάποια πλάγια πόρτα, όπως λέει ότι πληροφορήθηκε ο κ. Μπούκης – και παρέμεινε εκτός των εγκαταστάσεων στο διάστημα για το οποίο ίσχυε η διαδικασία του αυτοφώρου. Μετά τη λήξη του, όπως σημειώνει ο κ. Μπούκης, είδαν ξανά το αυτοκίνητό της στο parking που μοιράζονται.

«Ντοπάρεται με μίσος»

«Δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, εδώ που υποτίθεται ότι είναι η αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητισμού», τονίζει ο σύζυγος του θύματος, που δεν ήταν παρών στο περιστατικό. «Απειλούσε τη γυναίκα μου ότι θα τη σκοτώσει, της έλεγε ότι έχει εγκατασταθεί και το παίζει μούρη. Εκείνη είχε βάλει τα χέρια επάνω από το κεφάλι, από ένστικτο, αλλά την έχει χτυπήσει στο ζυγωματικό, στο σβέρκο, στο κεφάλι, στον σπλήνα, στα πλευρά, στα γόνατα. Η σύζυγός μου, εντωμεταξύ δεν είναι αθλήτρια. Η συγκεκριμένη κυρία είναι πολύ δυνατή, αλλά αντί να ασχολείται να κάνει ρεκόρ, ντοπάρεται με μίσος».

«Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει φασισμός»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις και των δύο στο in.gr, δεν γνωρίζονταν με τη φερόμενη ως θύτη πριν το περιστατικό «παρά μόνο φατσικά, επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο parking». Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς ήταν ενήμερη για την καταγωγή της κ. Γκίνη, με τον κ. Μπούκη να ανησυχεί ότι πέραν της φερόμενης ως δράστριας, ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στον Άγιο Κοσμά με αντίστοιχη ιδεολογία, που τους έχουν βάλει στο στόχαστρο. «Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει φασισμός», υπογραμμίζει. «Το άρρωστο μυαλό των φασιστών που στοχεύουν αδύναμους ανθρώπους και μάλιστα ύπουλα. Η σύζυγός μου μου είπε ότι έβλεπε στα μάτια της ότι ήθελε να τη σκοτώσει. Αυτό που δεν μπορώ να διαχειριστώ είναι ότι δεν την ξέραμε. Θέλω να μάθω ποιοι και γιατί μας είχαν στοχοποιήσει. Και ποιοι τους στηρίζουνε».

«Ήθελε να με σκοτώσει»

Μαζί του συμφωνεί και η σύζυγός του, η οποία μιλά με εμφανή την ταραχή της. «Πήγε να με σκοτώσει, με μίσος και φθόνο, χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Μου έλεγε ότι θα με σκοτώσει, είχε τρομερό μίσος ενώ δεν την έχω πειράξει ποτέ. Είμαι πολύ σοκαρισμένη, στεναχωρημένη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση βία απέναντί μου. Και τα παιδιά μου σοκαρίστηκαν, είναι ακόμη πολύ αναστατωμένα. Γιατί ούρλιαζε, έκανε σαν τρελή. Ήθελε να με σκοτώσει, ήθελε να μου κάνει κακό. Μου έβαλε τα χέρια στον λαιμό για να με πνίξει, με κράταγε εκεί. Τα σημάδια τα είδαν και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Αγαπώ την Ελλάδα».

Ο κ. Μπούκης υπερθεματίζει, και καταλήγει: «Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι που μας έχουν στοχοποιήσει, αλλά ότι το δικό της μίσος ξεχειλίζει και βγήκε μπροστά. Έψαχνε ευκαιρία. Αν δεν το είχε κάνει το Σάββατο, θα το έκανε μια άλλη μέρα, με μια άλλη δικαιολογία. Θα έλεγε: “Μου κρύβεις τον ήλιο”».

To in.gr επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου με την κ. Ε.Ζ., η οποία όμως δεν απάντησε στις κρούσεις μας για κάποιο σχόλιο γύρω από τη φερόμενη ως ρατσιστική επίθεση.

Ολόκληρη η επίσημη καταγγελία:

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024