Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Αμερικανών και Κινέζων ανώτατων αξιωματούχων στη Ρώμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Αμερικανών και Κινέζων ανώτατων αξιωματούχων στη Ρώμη

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το ενδεχόμενο η Κίνα να στηρίζει τον πόλεμο της Ρωσίας

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα αναμένεται να συναντηθούν αύριο Δευτέρα στη Ρώμη, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, που εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο το Πεκίνο να παράσχει βοήθεια στη Μόσχα, η οποία έχει στοχοθετηθεί από κυρώσεις της Δύσης, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, αναμένεται να συναντηθεί με τον Γιανγκ Τζιεσί, τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμμματος της Κίνας για διπλωματικά θέματα.

Ο αντίκτυπος του πολέμου

Οι δύο αξιωματούχοι και οι ομάδες τους «θα συζητήσουν τις προσπάθειες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο τη διαχείριση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο χωρών μας και θα συζητήσουν τον αντίκτυπο του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», είπε η Έμιλι Χορν, η εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Βοηθά το Πεκίνο την Μόσχα;

«Παρακολουθούμε στενά κατά πόσο η Κίνα παράσχει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε υλικά είτε οικονομικά, βοήθεια στη Ρωσία», είπε σήμερα στο CNN ο Τζέικ Σάλιβαν, προσθέτοντας πως «αυτό αποτελεί θέμα ανησυχίας για εμάς».

«Και έχουμε γνωστοποιήσει στο Πεκίνο ότι δεν θα διατηρήσουμε παθητική στάση ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποζημιώσει τις απώλειες της Ρωσίας που οφείλονται στις οικονομικές κυρώσεις», οι οποίες έχουν επιβληθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, συμπλήρωσε.

«Θα υπάρξουν συνέπειες»

«Θα υπάρξουν οπωσδήποτε συνέπειες στην περίπτωση σημαντικών ενεργειών που θα έχουν στόχο να παρακάμψουν τις κυρώσεις», προειδοποίησε ο Τζέικ Σάλιβαν.

Οι συνομιλίες που προβλέπονται για αύριο στη Ρώμη «αποτελούν μέρος των συνεχών προσπαθειών μας να διατηρήσουμε μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας» μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου η Έμιλι Χορν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024