Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά δημοσιογράφος των New York Times

Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά δημοσιογράφος των New York Times

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίας είναι και ένας συνάδελφός του στην περιοχή Ιρπίν έξω από το Κίεβο

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εικονολήπτης που οι αρχικές αναφορές τον ήθελαν να εργάζεται για τους NY Times στην Ουκρανία, έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά στην περιοχή Ιρπίν έξω από το Κίεβο ενώ ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε.

Ο άνδρας πού είναι 51 ετών κάλυπτε τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου.

Τι αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης

Ο Guardian ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για τον βραβευμένο δημοσιογράφο Brent Renaud, που σκοτώθηκε όταν ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε αμάξι στο Ιρπίν.

Η πληροφορία προέρχεται από τον αρχηγό της αστυνομίας της Περιφέρειας του Κιέβου, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της δημοσιογραφικής ταυτότητας του εικονολήπτη όπου εμφανίζεται η επιγραφή New York Times και του αμερικανικού διαβατηρίου του, όπως και τη φωτογραφία ενός πτώματος.

Την είδηση μετέδωσε και το Sky News, όπως και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ που ωστόσο σημειώνουν πως δεν έχουν καταφέρει να διασταυρώσουν τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή, και δεν ανέφεραν τους New York Times.

Η απάντηση των NYT

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Cliff Levy, αρχισυντάκτης των New York Times. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ο δημοσιογράφος συνεργαζόταν με τους NYT στο παρελθόν και όχι τώρα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον θάνατό του.

Οι NYT εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την είδηση θανάτου του Αμερικανού δημοσιογράφου, Brent Renaud. Ο Brent ήταν ένας ταλαντούχος φωτογράφος και ντοκυμαντερίστας αλλά δεν εργαζόταν για τους NYT στην Ουκρανία, ανέφερε στην ανάρτησή του.

Η ανακοίνωση των NYT

«Λυπούμαστε βαθιά στο άκουσμα του θανάτου του Brent Renaud. Ο Brent ήταν ένας ταλαντούχος φωτογράφος και ντοκυμαντερίστας που συνεισέφερε στους NYT για χρόνια.

» Αν και είχε συνεργαστεί με τους NYT στο παρελθόν (η πιο πρόσφατη συνεργασία ήταν το 2015), δεν βρισκόταν για λογαριασμό των NYT στην Ουκρανία. Οι αναφορές ότι δούλευε για τους Times κυκλοφόρησαν γιατί φορούσε σήμα της εφημερίδας που όμως προερχόταν από χρόνια πριν».

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει στο διαδίκτυο ο δημοσιογράφος Paul Ronzheimer, αλλά δεν έχει διασταυρωθεί, ο τραυματισμένος συνάδελφος του Brent Renaud φέρεται να μεταφέρεται σε ασφαλές μέρος, ενώ δημοσιεύονται και σκληρές εικόνες από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Brent Renaud.

Λευκός Οίκος: Θα συνομιλήσουμε με συμμάχους για να μάθουμε περισσότερα

Την πληροφορία ότι ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε μετέδωσε και το AFP. Οι δύο άνδρες επλήγησαν, ενώ κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο μαζί με έναν Ουκρανό πολίτη, που επίσης τραυματίστηκε, είπε στο AFP ο Ντανίλο Σαποβάλοφ, ένας γιατρός που συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις και ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα των θυμάτων.

Δημοσιογράφος του AFP είδε τη σορό του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον αναφερόμενο θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου κοντά στο Κίεβο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024