Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Καλείται να αποδείξει ότι είναι καλή ομάδα

Παναθηναϊκός: Καλείται να αποδείξει ότι είναι καλή ομάδα

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να πάρει ένα ντέρμπι που κρίνει πράγματα. Ένα παιχνίδι που δεν είναι σαν όλα τα άλλα

Τα τρία στο πρωτάθλημα πέρασαν και πάνε. Ο Παναθηναϊκός που τα έβαλε μπαίνει πέμπτος στη μάχη των πλέι-οφ και η ΑΕΚ που τα έφυγε μπαίνει τρίτη και με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους Πράσινους. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Άρης. Κατά συνέπεια, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει περιθώρια την Κυριακή για άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Αν χάσει, ας μην το συζητάμε καλύτερα. Μένει πίσω από την Ένωση επτά ολόκληρους βαθμούς και βλέπει την προοπτική της εξόδου στην Ευρώπη να ξεθωριάζει.

Εδώ και δυο εβδομάδες γράφεται και λέγεται πόσο καλή ομάδα έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός και πόσο προβληματική αγωνιστικά εξακολουθεί να είναι η Ένωση. Μπορεί να είναι κι έτσι τα πράγματα. Ένας λόγος παραπάνω για να πάρουν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς αυτό που θέλουν την Κυριακή.

Για να είμαστε ειλικρινείς ούτε η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα γι’ αυτούς, ενώ για τους παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου μπορεί και να είναι. Σε τέτοια ματς ντέρμπι, που δεν είναι απλώς για το γόητρο αλλά έχουν σοβαρά διακυβεύματα, έχει σχετική σημασία η εντύπωση που υπάρχει για τη δυναμικότητα και τη φόρμα των ομάδων. Μόνο το τι θα δείξουν οι αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο μετράει.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να πάρει ένα ντέρμπι που κρίνει πράγματα. Ένα παιχνίδι που δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Εδώ θα μετρήσει αν η ομάδα του Τριφυλλιού, εκτός από καλή που λέμε πως έχει γίνει, μπορεί και να καθαρίσει ένα παιχνίδι κρίσιμο. Μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει στο πρωτάθλημα, αλλά να που έφτασε η ώρα να το κάνει. Να μετουσιώσει την εντύπωση για την καλή ομάδα που έχει δημιουργήσει σε μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Κάπου εκεί είναι που ξεχωρίζουν οι γενικά καλές από τις μεγάλες ομάδες. Επιπλέον, εκεί είναι που ξεχωρίζουν και οι παίκτες. Χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, παίκτες όπως ο Παλάσιος έχουν τώρα την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι μπορούν να καθαρίσουν και μεγάλα παιχνίδια για λογαριασμό της ομάδας τους.

Τώρα είναι η ώρα που καλούνται οι παίκτες του Παναθηναϊκού να αποδείξουν πως έχουν αλλάξει επίπεδο. Το πώς θα παρατάξει την ομάδα του ο σέρβος προπονητής μικρή σημασία έχει μπροστά στο στόχο. Η μάχη των πλέι-οφ δεν προσφέρεται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Αυτές δημιουργήθηκαν, αλλά το ταμπλό γράφει πως η αγωνιστικά και ψυχολογικά ταλαιπωρημένη ΑΕΚ μπαίνει με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον γηπεδούχο, που μαζεύει επαίνους αλλά στο… μάζεμα βαθμών υστερεί. Τώρα οφείλει να αλλάξει επίπεδο. Αν δεν το καταφέρει, τότε θα πρέπει να ξεχάσει την ΑΕΚ και να ασχοληθεί με τον Άρη, που και αυτός έχει πάρει φόρα κι έχει και βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024