Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιφέρεια Αττικής: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σήμερα

Περιφέρεια Αττικής: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σήμερα

Η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες και στους οδηγούς να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής ειδικά από το μεσημέρι και μετά καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε διαρκή επαγρύπνηση και πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με αφορμή τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Μαρτίου και συστήνεται αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Ειδικότερα όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κ. Λαγουβάρδο και Θ. Καλύβα κατά τη σύσκεψη του κ. Πατούλη με τους Δημάρχους, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΠΕΔΑ Γ. Μαρκόπουλου, αλλά και από τους μετεωρολόγους που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Υπ. Πολιτικής Προστασίας με τους αρμόδιους φορείς, σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου προβλέπονται έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στα Βορειονατολικά της Αττικής. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν το διάστημα από τις 12 το πρωί και τις 7 περίπου το απόγευμα.

Σ΄αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Πατούλης η Περιφέρεια θα διαθέσει 105 ειδικά μηχανήματα έργου, τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία με στόχο να επέμβουν άμεσα όπου απαιτηθεί, ενώ όπως επισήμανε ήδη έχει διανεμηθεί σε 10 Δήμους αλάτι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας μας διαθέτει επάρκεια αλατιού και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε όποιον Δήμο έχει ανάγκη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική, να μην κινούνται χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Απευθυνόμενος στους Δημάρχους ο κ. Πατούλης τους κάλεσε να έχουν όλες τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε αυξημένη ετοιμότητα με στόχο την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν, με έμφαση τη διατήρηση της προσβασιμότητας στους δημοτικούς δρόμους και να συστήνουν στους δημότες τους τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Και σε αυτή την κακοκαιρία δίνουμε βάρος στην πρόληψη, η οποία είναι το κλειδί για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών. Το αποδείξαμε και αυτή τη φορά με την απόφασή μας να κλείσουμε αυτό το διήμερο τα σχολεία σε περιοχές που ήταν δύσκολες οι συνθήκες εξαιτίας των χιονοπτώσεων αλλά και του ισχυρού ψύχους, που δεν επέτρεπε την πραγματοποίηση μαθημάτων, με δεδομένους και τους υγειονομικούς περιορισμούς που υπάρχουν λόγω πανδημίας.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση και αυτού του νέου κύματος κακοκαιρίας. Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους Δήμους όσο και με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, προκειμένου να συντονίζουμε τις δράσεις μας και να επεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, άμεσα και αποτελεσματικά».

 

 

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024