Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες πολέμου στην Οδησσό - Φοβούνται «στραγγαλισμό» της πόλης από 3 μέτωπα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες πολέμου στην Οδησσό – Φοβούνται «στραγγαλισμό» της πόλης από 3 μέτωπα

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στην Ουκρανία...

Προειδοποιητικές σειρήνες ηχούν για δεύτερη φορά σήμερα στην Οδησσό, η οποία οχυρώνεται και προετοιμάζεται για πολεμική σύρραξη, τη στιγμή που η ρωσική εισβολή συνεχίζεται για 16η ημέρα.

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι η πόλη θα περικυκλωθεί και ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι επιθέσεις, είτε χερσαίες, είτε από αέρος, είτε από τη θάλασσα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος της Οδησσού μίλησε για το ενδεχόμενο ο ρωσικός στρατός να επιχειρήσει να περικυκλώσει την Οδησσό από τρεις πλευρές.

Σε ό,τι αφορά στις επιθέσεις από τη θάλασσα, υπάρχουν ρωσικά πλοία εδώ και μέρες στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ χθες προσπάθησαν να κάνουν και την παρουσία τους ιδιαίτερα αισθητή.

Αν η Ρωσία καταφέρει την επίθεση από τη θάλασσα, αυτόματα αυτό σημαίνει και μπλόκο στη μοναδική διέξοδο που έχει η Ουκρανία προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, ο δήμαρχος της Οδησσού ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός θα επιχειρήσει να προελάσει από εδάφη που έχει καταλάβει από το Νικολάεφ προς την περιοχή της Υπερδνειστερίας, όπου εκεί υπάρχει επίσης ρωσικός στρατός.

Στρατηγικά αυτό σημαίνει ότι η Οδησσός ίσως αποκλειστεί από όλη την υπόλοιπη χώρα, θυμίζοντας τη Μαριούπολη.

Μια ανάσα από το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις

Στο Κίεβο, μια ανάσα από την πόλη βρίσκονται τα ρωσικά στρατεύματα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από μέρες ακινητοποίησης, φαίνεται να απέχουν μόλις 15 χιλιόμετρα.

Εκτός από την προέλαση στη βορειοδυτική διαδρομή προς το Κίεβο, τα στρατεύματα πλησιάζουν κατά μήκος δύο παράλληλων γραμμών ανατολικά της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο αδελφός του δημάρχου του Κιέβου, η επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα μπορεί να συμβεί «ανά στιγμή».

Ο Βλάντιμιρ Κλίτσκο, μέλος των δυνάμεων εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας, πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας και αδελφός του δημάρχου του Κιέβου, είπε στο CNN ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επιτεθεί σε περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα της Ουκρανίας σήμερα, με κύριο στόχο τους την πρωτεύουσα του Κιέβου.

«Τις επόμενες ημέρες, αναμένουμε σημαντική επίθεση στην πρωτεύουσα. Ανασυντάσσονται. Προσπαθούν να βρουν διαφορετικές στρατηγικές και προσπαθούν να βρουν τον σωστό τρόπο και τον σωστό χρόνο. Έτσι κάθε ώρα μετράει, και μετά εμείς αναμένουμε μια επίθεση στην πρωτεύουσα ανά πάσα στιγμή, ειδικά, όπως είπα, τις επόμενες ημέρες» επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι η βούληση του ουκρανικού λαού παραμένει ισχυρή, αλλά χρειάζεται υποστήριξη.

«Έχουμε πολύ εξοπλισμό, στρατιωτικό εξοπλισμό και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τον ρωσικό στρατό όσο μπορούμε. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε, αλλά θα αντέξουμε όσο μπορούμε. Αυτό που είναι πραγματικά απαραίτητο είναι η διεθνής υποστήριξη. Πρέπει να απομονώσετε τη Ρωσία και τη ρωσική οικονομία», σημείωσε.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024