Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Μη ρεαλιστική η άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

Μακρόν: Μη ρεαλιστική η άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

O Γάλλος πρόεδρος, είπε ότι πιστεύει πως είναι «μη ρεαλιστικό» να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα, ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες, ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμφωνήσουν τον ρυθμό με τον οποίο θα απεξαρτηθούν από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Για το αίτημα της Ουκρανίας να ενταχθεί με «ταχείες διαδικασίες» στην ΕΕ, ο Γάλλος πρόεδρος, είπε -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ότι πιστεύει πως είναι «μη ρεαλιστικό» να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει μια διπλωματική λύση στον πόλεμο τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

«Η Ευρώπη άλλαξε υπό την επίδραση της πανδημίας και θα αλλάξει γρηγορότερα και ισχυρότερα, λόγω του πολέμου», τόνισε ο κ. Μακρόν, προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, στις Βερσαλλίες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει τους «27» να λάβουν «ιστορικές αποφάσεις» για «να επανακαθορίσουν πλήρως την αρχιτεκτονική της Ευρώπης μας», πρόσθεσε, ευχόμενος να ληφθούν αποφάσεις για τον ενεργειακό τομέα «και ίσως για τη γεωργία» μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Θα πρέπει όμως να ληφθούν και «αποφάσεις σε ό,τι αφορά την άμυνα», σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα οργανωθεί για το θέμα αυτό πιθανότατα τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης Τουρκία: Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μπάιντεν να αρθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία για τα F-16

Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν και Σρέντερ στη Μόσχα

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος σε ανάρτησή του δήλωσε ότι «συνεχίζεται ο διάλογος με τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Ενημερώθηκαν για τα νέα εγκλήματα της Ρωσίας κατά του λαού» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τον οποίο ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024