Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικά ΜΜΕ: Το ρουμανικό MiG-21 κατερρίφθη κατά λάθος από την ουκρανική αεράμυνα

Ρωσικά ΜΜΕ: Το ρουμανικό MiG-21 κατερρίφθη κατά λάθος από την ουκρανική αεράμυνα

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν, σύμφωνα με πληροφορίες τους, ότι το ρουμανικό πολεμικό αεροσκάφος MiG-21 που πριν επτά ημέρες χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπως και το ελικόπτερο που έσπευσε για τον εντοπισμό του, χτυπήθηκαν από την ουκρανική αεράμυνα που τα εξέλαβε ως ρωσικούς πυραύλους.

Η Ρουμανία ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας στοιχεία για τη χρήση του αντιαεροπορικού της πυραυλικού συστήματος S-300PS στις 2 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, ρουμανικό πολεμικό αεροσκάφος).

Εντυπωσιακά ευρήματα

Σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους, στα συντρίμμια του μαχητικού MiG-21 της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, εντόπισαν εντυπωσιακά στοιχεία και συγκεκριμένα κατάλοιπα από την πυραυλική κεφαλή αυτού του συστήματος αεράμυνας, σημειώνουν.

Το ρουμανικό MiG συνετρίβη πριν επτά ημέρες κοντά στο χωριό Kodzhalak, 95 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία. Ελικόπτερο διάσωσης πέταξε για τον εντοπισμό του, αλλά συνετρίβη και αυτό. Και τα δύο αεροσκάφη δεν διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα και δεν τα πλησίασαν καν σε «ευαίσθητη» απόσταση.

Δείτε επίσης – Ρουμανία: Χάθηκε πολεμικό αεροσκάφους και συνετρίβη ελικόπτερο – Σε εξέλιξη οι έρευνες


Η πορεία των ρωσικών πυραύλων kalibr από τη δυτική Μαύρη Θάλασσα προς την κεντρική Ουκρανία (χάρτης από ρωσικά ΜΜΕ)

Από το δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ο ρωσικός στόλος επιτίθετο σε στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη βοήθεια πυραύλων κρουζ kalibr. Την ίδια στιγμή, πολλοί Ουκρανοί πίστευαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύονταν από το έδαφος της Υπερδνειστερίας, κάτι που είναι κατ’ αρχήν αδύνατο, προσθέτουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τα εξέλαβαν για ρωσικούς πυραύλους

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη δράση των ρωσικών πυραύλων κρουζ, οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προφανώς αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν αντιαεροπορικά συστήματα κοντά στα ρουμανικά σύνορα.

Η κακή εκπαίδευση των ουκρανών πυροβολητών αντιαεροπορικών συστημάτων καθώς και η παντελής έλλειψη εμπειρίας μάχης, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές πηγές, οδήγησαν στη διαδοχική κατάρριψη του αεροπλάνου και του ελικοπτέρου της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς τα εξέλαβαν για ρωσικούς πυραύλους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024