Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Live η πορεία του «Φίλιππου» μέχρι την Κυριακή

Κακοκαιρία: Live η πορεία του «Φίλιππου» μέχρι την Κυριακή

Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάντως θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως την Κυριακή με αποτέλεσμα να σημειώνονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Πολικές θερμοκρασίες, βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις φέρνει η κακοκαιρία «Φίλιππος».

Η επέλαση ξεκίνησε και παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε live πώς θα κινηθεί πάνω από τη χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα φέρει τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρώτες ώρες σήμερα στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε πεδινές περιοχές Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 03 με 05 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι χαμηλές θερμοκρασίες πάντως θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως την Κυριακή με αποτέλεσμα να σημειώνονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές στα ανατολικά και νότια την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ αναμένεται να χιονίσει και στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες το χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι συνεχιζόμενες πολικές μάζες από την βορειανατολική Ευρώπη, οι οποίες θα στροβιλίζονται στην περιοχή της Ελλάδας και θα σχηματίζουν διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Πέμπτη θα έχουμε κρύο σχεδόν παντού στην Ελλάδα και πριν το μεσημέρι από την ΝΑ Μακεδονία, την ΝΑ Μαγνησία, στις Σποράδες στην Εύβοια, στην Αττική και την Βοιωτία, αλλά και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Την Παρασκευή χιόνια θα έχουμε σε περιοχές όπως στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και σε περιοχές της Κρήτης. Το Σάββατο τα φαινόμενα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα και συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία,στο ΒΒΔ Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στην Αττική και την Εύβοια ίσως έχουμε ακόμη και πυκνές χιονοπτώσεις και υπάρχουν ενδείξεις από το μεσημέρι και μετά να ενταθούν οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αττική.

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024