Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κόντρες για το αδιανόητο

Κόντρες για το αδιανόητο

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εν μέσω πολέμου

Στις 13 μέρες που ο Πούτιν πολεμά με τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο, στην Ελλάδα παίζουμε τον δικό μας πόλεμο, βιώνοντας ξανά έναν νέο διχασμό. Τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα καταφέρεται κατά της Ρωσίας, οι ευρωπαίοι πολίτες συγκινούνται με το δράμα του ουκρανικού λαού, οι χώρες η μία μετά την άλλη στέλνουν αμυντική βοήθεια και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ αποφασίζουν όλο και πιο βαριές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, εμείς επιδιδόμαστε στην προσφιλή μας συνήθεια, κάνοντας πολιτική με όρους ψυχολογίας και αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα ως απόρροια διάφορων «νομίζω» και «πιστεύω».

Η ρωσική πρεσβεία ανήρτησε το ασύλληπτο. Υπέδειξε στους έλληνες πολίτες να βλέπουν μόνο τον τηλεοπτικό σταθμό Open, «εάν», όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «αναζητείτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία» ποστάροντας βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Μια ανάρτηση που υπερβαίνει κάθε έννοια θεσμικότητας και μια υπόδειξη που κινείται εκτός των πλαισίων του δυτικού πολιτισμού.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι, όχι λίγοι, επικρότησαν την τοποθέτηση, αντιμετωπίζοντάς την ως καλή αφορμή άσκησης αντιπολιτευτικού λόγου, αφού πριν είχαν αστειευτεί με την άκρως επιθετική ανακοίνωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ εναντίον της χώρας μας ή είχαν συνταχθεί με την προσβλητική ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας προ μίας εβδομάδας στην οποία καλούσε τους έλληνες πολίτες, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να «συνέλθουν».

Διάφορα γκρουπούσκουλα τάχα ανθρωπιστών και φλογερών αντιμπεριαλιστών, που επί χρόνια διεκδικούν το μονοπώλιο ευαισθησίας στη χώρα και κατηγορούν ως ανάλγητους όλους τους απέναντι, αυτή τη φορά αντιμετωπίζουν απλώς ως «παράπλευρες απώλειες» τον βομβαρδισμό αμάχων, την ισοπέδωση πόλεων και τη δημιουργία ενός νέου κύματος εκατομμυρίων προσφύγων που προκαλεί η ρωσική εισβολή.

Ατομα που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθυβρίζοντας ως σεξιστικό το σποτ του «Μένουμε σπίτι» με τον Λούλη, υποστηρίζουν έναν αυταρχικό ηγέτη που καταπατά κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξορίζει και φυλακίζει αντιφρονούντες, εισβάλλει σε ξένο κράτος και βομβαρδίζει αμάχους.

Πάντως, αν είχε χιούμορ η αμερικανική πρεσβεία, θα έπρεπε να αναρτήσει βίντεο στο οποίο θα υποδείκνυε στους Ελληνες να βλέπουν μόνο το δελτίο της ΕΡΤ «αν δεν θέλουν να παρακολουθούν ψευδή προπαγάνδα». Εικάζω, θα είχαν καεί η πρεσβεία, η ΕΡΤ, το πιθανότερο και η Βουλή.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024