Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι φοβάται η Ευρώπη και τι ζητά από την Αμερική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι φοβάται η Ευρώπη και τι ζητά από την Αμερική

Να μην ενεργεί μόνη της καλεί την Αμερική η Ευρώπη.

«Ενωμένη» για το θέμα ενός εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, πρόκειται να παραμείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γαλλία ζητεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δράσουν «σε συντονισμό» με τους εταίρους τους, όπως δήλωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Μπαρμπαρά Πομπιλί, η χώρα της οποίας ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ.

«Τους ζητάμε λίγο συντονισμό», δήλωσε το περιβάλλον της υπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Αντιλαμβανόμαστε την αμερικανική θέση», αλλά «δεν είναι καθόλου στην ίδια ενεργειακή κατάσταση με εμάς», υπογράμμισε η πηγή αυτή, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Πούτιν χειραγωγεί με το αέριο την Ευρώπη.

Η Ευρώπη εισάγει το 40% του αερίου της από τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο ως αντίδραση για την εισβολή στην Ουκρανία προκειμένου να στερήσουν πολύτιμους πόρους από τη Μόσχα, όμως δεν έχουν ακόμη λάβει απόφαση.

Η Ευρώπη βιώνει μια πολύ διαφορετική κατάσταση καθώς εισάγει το 40% του αερίου της από τη Ρωσία, υπογραμμίζει το περιβάλλον της Μπαρμπαρά Πομπιλί, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ.

Έτσι, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπογράμμισε χθες, Δευτέρα, πως οι εισαγωγές ενέργειας από ορυκτά καύσιμα με προέλευση τη Ρωσία είναι «απαραίτητες» και εκτίμησε πως ο ευρωπαϊκός εφοδιασμός δεν μπορεί να διασφαλιστεί διαφορετικά σε αυτό το στάδιο.

«Θα αποφασίσουμε τη σωστή στιγμή αν θα ακολουθήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή θα είναι μια κοινή απάντηση», υπογράμμισε το περιβάλλον της υπουργού.

«Η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη, σε συνοχή και σε συντονισμό για κάθε απόφαση», επέμεινε, αποκλείοντας κάθε μονομερή απόφαση, κυρίως της Γαλλίας, που εξαρτάται λιγότερο από το ρωσικό αέριο σε σχέση με ορισμένες ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024