Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ετερόκλητοι εθελοντές μισθοφόροι καταφτάνουν στην Ουκρανία

Ετερόκλητοι εθελοντές μισθοφόροι καταφτάνουν στην Ουκρανία

Νεοναζί, εγκληματίες πολέμου, τρομοκράτες και εθελοντές από ιδεολογία, είναι οπλισμένοι και έτοιμοι για βία...

Λίγο πριν την μητέρα των μαχών, στο Κίεβο συνεχίζουν να συρρέουν χιλιάδες εθελοντές και μισθοφόροι που θέλουν να πολεμήσουν για την μια ή για την άλλη πλευρά.

Στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου σπεύδουν Τσετσένοι αυτονομιστές, Γεωργιανοί ριζοσπάστες, εθελοντές από την Υεμένη, Αμερικανοί, Βρετανοί, Ολλανδοί, όλοι με εμπειρία από σκληρές πολεμικές μάχες. Στο πλευρό των Ρώσων βρίσκονται Σύροι μισθοφόροι, και Τσετσένοι πιστοί στον πολέμαρχο Ραμζαν Καντίροφ.

Δεν είναι μόνο οι τακτικοί στρατοί που πολεμούν στην Ουκρανία. Και οι δύο πλευρές δέχονται στρατιωτική βοήθεια από αμφιλεγόμενες ομάδες που λίγο απέχουν από το να χαρακτηριστούν εγκληματικές ή ακόμη και τρομοκρατικές.

Νεοναζί, εγκληματίες πολέμου, τρομοκράτες και εθελοντές από ιδεολογία, είναι οπλισμένοι και έτοιμοι για βία.

Νέες αναφορές δείχνουν ότι Σύριοι μισθοφόροι παρεισφρέουν στην πολεμική σύρραξη, σκληραγωγημένοι βετεράνοι με χρόνια εμφυλίου πολέμου, πιστοί στους Ρώσους υποστηρικτές τους και πλήρως αποδεκτοί από το συριακό καθεστώς.

Βοήθεια στη Ρωσία δίνουν οι Τσετσένοι, πιστοί στον πολέμαρχό τους Ραμζάν Καντίροφ που ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον τοποθέτησε στη θέση του περιφερειακού διοικητή.

«Θα ήθελα να δώσω μία συμβουλή στον μέχρι τώρα πρόεδρο της Ουκρανίας πριν γίνει πρώην πρόεδρος. Να βιαστείς να τηλεφωνήσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν και να ζητήσεις συγχώρεση που δεν το έκανες νωρίτερα. Πρέπει να κάνει αυτό το βήμα για να σώσει την Ουκρανία, μία όμορφη δημοκρατία και τον ουκρανικό λαό» δήλωσε ο Ραζμάν Καντιρόφ.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται πως στο έδαφός της πολεμούν τακτικές στρατιωτικές μονάδες της Λευκορωσίας δίπλα στους Ρώσους συντρόφους τους.

Οι υπερασπιστές του ουκρανικού εδάφους είναι επίσης ετερόκλητοι. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως Τσετσένοι αυτονομιστές, Γεωργιανοί ριζοσπάστες και εθελοντές από την Υεμένη συρρέουν στην Ουκρανία στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως εκατοντάδες Σύριοι και Τούρκοι πολιτοφύλακες κατευθύνονται προς την Ουκρανία για να εκδικηθούν τους Ρώσους.

Αμερικανοί, Βρετανοί, Καναδοί, Ολλανδοί και Πολωνοί βετεράνοι επίσης βρίσκονται καθ’ οδόν. Οι περισσότεροι αυτόκλητοι μαχητές αυτοαποκαλούνται εθελοντές, όμως στην ουσία είναι μισθοφόροι.

Σήματα και σύμβολα του βρετανικού στρατού ξηλώνονται από παλιές στολές για να ντυθούν οι εθελοντές.

Οι πιο αμφιλεγόμενοι στρατιώτες είναι αυτοί του τάγματος του Αζόφ, που είναι μία νεοναζιστική πολιτοφυλακή που τα τελευταία χρόνια έγινε μονάδα εθνοφρουράς.
Ο πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποιεί το όνομά τους όταν μιλάει για αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Ένα περίεργο μωσαϊκό από απρόσκλητους σωτήρες που πίσω από τα μεγάλα λόγια κρύβουν την δική τους τρομακτική ατζέντα.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024