Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών είναι διαφορετική, γιατί θρηνούμε για τη βία, τον πόνο και τις ανθρώπινες απώλειες του λαού της Ουκρανίας. Η φετινή Ημέρα είναι αφιερωμένη στις γενναίες γυναίκες της Ουκρανίας που πολεμούν στην πρώτη γραμμή, στις γυναίκες που κρύβονται στα καταφύγια με τα παιδιά τους, στις γυναίκες που γεννούν σε σταθμούς του μετρό, στις γυναίκες που βλέπουν το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς».

Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα, «στόχευση και πολιτική κάθε κράτους Δικαίου, και της Ελλάδας, είναι η αποτροπή της υποχώρησης των γυναικείων κατακτήσεων, η εμπέδωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους» και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που ξεκινάει από τη λειτουργία του Δικτύου των Δομών για την προστασία των γυναικών από τη βία και φτάνει μέχρι και την ενσωμάτωση του φύλου οριζόντια σε όλες τις πολιτικές.

«Η πορεία που έχουμε χαράξει και ήδη εφαρμόζουμε αποτυπώνεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, που όχι μόνο θωρακίζει και προασπίζει τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και ενισχύει τη θέση και την εξέλιξή τους στην κοινωνία. Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, εργαζόμαστε για να προσφέρουμε στις γυναίκες και στα κορίτσια τη θέση που δικαιούνται και τους αξίζει» υπογράμμισε η υφυπουργός, κλείνοντας την ομιλία της λέγοντας πως «ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι αγώνας δύσκολος, όχι όμως ακατόρθωτος και πάνω απ’ όλα δεν είναι διαπραγματεύσιμος».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr