Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσο πιθανή είναι μια ρωσική απόβαση στην Οδησσό; - Τι εκτιμούν Αμερικανοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσο πιθανή είναι μια ρωσική απόβαση στην Οδησσό; – Τι εκτιμούν Αμερικανοί

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν και να αποκόψουν το Κίεβο, το Χάρκοβο και το Τσερνίχιφ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι επίκειται μια αμφίβια επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό ή κοντά σε αυτήν την ουκρανική πόλη, ανέφερε απόψε ένας αξιωματούχος του αμυντικού τομέα.

Ο ίδιος, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος, εκτίμησε -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει 600 πυραύλους από την έναρξη της εισβολής και έχει αναπτύξει στην Ουκρανία περίπου το 95% των δυνάμεων που είχε συγκεντρώσει στα σύνορα πριν από την επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν και να αποκόψουν το Κίεβο, το Χάρκοβο και το Τσερνίχιφ και αντιμετωπίζουν «ισχυρή ουκρανική αντίσταση», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται για 11η μέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να καταστρέφουν σήμερα σήμερα ένα αεροδρόμιο στην κεντρική Ουκρανία, ενώ συνεχίζεται η πολιορκία στη Μαριούπολη, το μεγάλο λιμάνι στην Αζοφική.

Παράλληλα πληροφορίες θέλουν τις ρωσικές δυνάμεις να ετοιμάζονται να επιτεθούν στην Οδησσό, την στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει ευθαρσώς ότι η Ρωσία θα πάρει αυτά που θέλει, είτε με τον πόλεμο, είτε με διάλογο.

Διαβάστε επίσης «Σφίγγει» ο ρωσικός κλοιός στην Ουκρανία: Υπό πολιορκία Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη – Επόμενος σταθμός η Οδησσός

Σήμερα, Κυριακή, τη χώρα συγκλόνισαν οι βομβαρδισμοί στο προάστιο του Κιέβου, Ιρπίν, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Παρ’ όλο το «σφυροκόπημα», το Κίεβο παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, όπως και το Χάρκοβο.

Στο νότο, οι Ρώσοι πολιορκούν τη Μαριούπολη, που αντιστέκεται ακόμα. Μια δεύτερη προσπάθεια εκκένωσης της πόλης, το πρωί σήμερα, «διακόπηκε», ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για την αποτυχία να απομακρυνθούν οι άμαχοι.

Η κατάληψη της πόλης αυτής θα επέτρεπε στους Ρώσους να ενώσουν τις δυνάμεις τους που εισέβαλαν από την προσαρτημένη Κριμαία (και έχουν ήδη καταλάβει τις πόλεις Μπερντιάνσκ και Χερσώνα ενώ απειλούν, στα δυτικά, το Μικολάιφ) με τις δυνάμεις των αυτονομιστών του Ντονμπάς.

Η Οδησσός, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, παραμένει ουκρανική και προς το παρόν δεν έχει μπει στο στόχαστρο των βομβαρδισμών. Αλλά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ετοιμάζεται να την βομβαρδίσει.

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024