Ο αρχηγός των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων ναύαρχος Τόνι Ραντάκιν δήλωσε σήμερα ότι είναι «παράνομο και περιττό» Βρετανοί να πάνε και να πολεμήσουν ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μετά την έκκληση του Κιέβου για ξένους μαχητές εθελοντές.
Ημασταν ξεκάθαροι
«Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι ότι η έναρξη της μετάβασης στην Ουκρανία είναι παράνομη καθώς και περιττή για τον βρετανικό στρατό και τον βρετανικό λαό», είπε στο BBC.
Η ουκρανική προεδρία Ζελένσκι ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου τη δημιουργία μιας «διεθνούς λεγεώνας» ξένων μαχητών για να βοηθήσει στην απόκρουση της ρωσικής εισβολής, καλώντας εθελοντές να συμμετάσχουν σε αυτήν.
Οι εθελοντές μαχητές
Οι εθελοντές καλούνται να επισκεφθούν τις πρεσβείες της Ουκρανίας στις χώρες τους. Ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε προηγουμένως καλέσει τους Ευρωπαίους με εμπειρία μάχης να ταξιδέψουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τον ρωσικό στρατό.
Δεν είναι απαραίτητο
Μετά από αυτό το κάλεσμα, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας δήλωσε ότι στήριζε τους Βρετανούς που επιθυμούν να γίνουν εθελοντές. «Ως επαγγελματίες στρατιωτικοί, λέμε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα το λογικό», είπε ο Ραντάκιν.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών