Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα προχωρήσει η Βρετανία σε κατασχέσεις περιουσιών ρώσων ολιγαρχών;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα προχωρήσει η Βρετανία σε κατασχέσεις περιουσιών ρώσων ολιγαρχών;

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που καλούν στη χρήση των περιουσιών των ρωσικών ελίτ για την ανακούφιση του πληττόμενου ουκρανικού λαού

Οι περιουσίες των ρωσικών ελίτ θα μπορούσαν να κατασχεθούν και να δοθούν στους ουκρανούς πρόσφυγες, δήλωσε ο βρετανός αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντομινίκ Ραάμπ.

Ο Ραάμπ έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο ενώ επιχειρούσε να υπερασπιστεί την αντίδραση της Βρετανίας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε σε έκτακτη σύνοδο του ΟΗΕ μετά τη ρωσική επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία.

Όταν ερωτήθηκε από το LBC κατά πόσον η Βρετανία θα πρέπει να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε ρώσους ολιγάρχες ως τιμωρία για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, ο Ραάμπ δήλωσε: «Αν έχουμε τις αποδείξεις και τη νομική βάση, τότε θα το κάνουμε».

Θα μπορούσαν να δοθούν σε ουκρανούς πρόσφυγες

Όταν πιέστηκε να απαντήσει στο κατά πόσον αυτές οι ιδιοκτησίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των ουκρανών προσφύγων, μια κίνηση που έχουν ζητήσει οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και που φέρεται να υποστηρίζει εντός της κυβέρνησης ο υπουργός στέγασης, Μάικλ Γκόουβ, ο Ραάμπ απάντησε: «Ναι, φυσικά».

«Εξετάζουμε τα πάντα, είναι μια ομαδική προσπάθεια που εμπλέκει όλη την κυβέρνηση, από τον υπουργό εξωτερικών και άμυνας μέχρι τον Μάικλ Γκόουβ και, φυσικά, τον πρωθυπουργό που καθοδηγεί όλη την προσπάθεια».

Η βρετανική κυβέρνηση είχε δεχτεί επικρίσεις για σημαντικές καθυστερήσεις στην επιβολή κυρώσεων απέναντι σε φυσικά πρόσωπα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Κριτική για καθυστερήσεις

Απαντώντας στο γιατί η Βρετανία έχει επιβάλει κυρώσεις σε λιγότερους Ρώσους σε σχέση με την ΕΕ, δήλωσε στο BBC Breakfast πως αυτό το κριτήριο είναι λανθασμένο, προσθέτοντας «το ερώτημα δεν είναι αν πρόκειται για άτομα ή εταιρείες, αλλά πού ρέουν τα χρήματα».

Σε άλλη δήλωσή του, σημείωσε: «Υπάρχει ένας διαρκής σχολιασμός ότι η Βρετανία κατά κάποιο τρόπο έχει αργήσει. Δεν έχουμε αργήσει. Είμαστε στην εμπροσθοφυλακή της δράσης και, φυσικά, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δρούμε σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ».

Πηγή: Guardian

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024