
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Νόστος 4» από την Οδησσό
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων από την Οδησσό με προορισμό τη Μολδαβία
Την ώρα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη επίθεση του ρωσικού στρατού στην Οδησσό, το υπουργείο Εξωτερικών προχωρά στην απομάκρυνση Ελλήνων από την πόλη.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πριν από λίγο ξεκίνησε η επιχείρηση «Νόστος 4» από Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά Μολδαβία.
Η εκκένωση αφορά 25 άτομα
Η ανωτέρω πορεία θα ακολουθηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Η εκκένωση αφορά 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί Ελληνόκτητου πλοίου. Από αυτούς οι τρεις είναι Έλληνες.
Η άφιξη τους στην Μολδαβία αναμένεται εντός της ημέρας, πάντα, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπου θα τους περιμένει κλιμάκιο από την Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.
Την επιχείρηση συντονίζει ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Οδησσο.
- Ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα – Την εξύβρισαν και την παρέσυραν με ΙΧ – Τέσσερις συλλήψεις
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο

