Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι - Καλεί σε αντίσταση τους πολίτες του Ντονμπάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι – Καλεί σε αντίσταση τους πολίτες του Ντονμπάς

Ο ουκρανός πρόεδρος προσπάθησε να ξεσηκώσει και να πάρει με μέρος του τους πολίτες στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Νέο διάγγελμα στον ουκρανικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αυτή τη φορά μιλώντας εκτενώς για τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Στην αρχή του μηνύματός του μίλησε για τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε κατεχόμενες από τις ρωσικές δυνάμεις ουκρανικές πόλεις, όπως η Χερσώνα και η Μελιτόπολη, λέγοντας:

«Είναι ένας ιδιαίτερος ηρωισμός να διαμαρτύρεσαι, όταν η πόλη σου είναι κατεχόμενη, και ας είναι προσωρινό. Όταν δεν έχεις όπλο, σου απαντούν με πυροβολισμούς και δεν τρέχεις να φύγεις. Γι’ αυτό η κατάληψη είναι προσωρινή, είναι τεχνητή. Ο λαός μας δεν υποχωρεί, δεν παραδίνεται, δεν σταματά να αντιστέκεται. Φωνάζουν στους εισβολείς ‘πηγαίνετε σπίτι σας’, απωθώντας τους από την επικράτειά μας, κλείνοντας τους δρόμους. Κάθε μέτρο γης μας, κερδισμένο με διαμαρτυρία και ταπείνωση των κατακτητών, είναι ένα βήμα προς τη νίκη για ολόκληρο το κράτος μας».

Στη συνέχεια, ο Ζελένσκι μίλησε στα ρωσικά και απευθύνθηκε στους κατοίκους του Ντονμπάς:

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ανθρώπους στα προσωρινά κατεχόμενα που δεν τους ‘έσβησε’ η προπαγάνδα, που δεν έκλεισαν τα μάτια λόγω φόβου, που δεν παραμορφώθηκαν από τον κυνισμό. Πολεμήστε! Πολεμήστε για την ελευθερία σας, για την Ουκρανία, μαζί με την Χερσώνα, το Μπερντιάνσκ, το Κίεβο και μαζί με όλες τις ουκρανικές πόλεις που εκτιμούν τη ζωή και δεν φοβούνται.

Πολλοί από εσάς πίστευαν ότι η Ουκρανία δήθεν σας μισεί, δήθεν θα σας επιτεθεί, δήθεν θα σας καταστρέψει. Οι ψεύτες στη ρωσική τηλεόραση μιλούν γι’ αυτά κάθε μέρα. Ψεύτες. Είναι δουλειά τους να σας λένε ψέματα κάθε μέρα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι το πεπρωμένο σας. Απλά συγκρίνετε το Ντονέτσκ μετά από οκτώ χρόνια πολέμου και το Χάρκοβο μετά από οκτώ ημέρες πολέμου. Η Ουκρανία δεν πυροβολεί τους δικούς της ανθρώπους, δεν ανατινάζουμε σπίτια. Και όλοι στο Ντονμπάς ήταν πάντα και θα είναι Ουκρανοί για εμάς, άνθρωποί μας, πολίτες μας. Στο Ντονέτσκ, στο Λουγκάνσκ, στη Χερσώνα, στο Μπέρντιανσκ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024