Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Το επόμενο 24ωρο θα φανεί εάν θα ισχύσουν όσα συμφωνήσαμε στις διαπραγματεύσεις

Ζελένσκι: Το επόμενο 24ωρο θα φανεί εάν θα ισχύσουν όσα συμφωνήσαμε στις διαπραγματεύσεις

Σε νέο μήνυμα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στην πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων ενώ ζήτησε για άλλη μια φορά από τη Δύση να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε νέο μήνυμα μέσω βίντεο σήμερα το πρωί, κάνοντας ακόμα μία φορά αναφορά στην κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα στις συνομιλίες που είχαν χθες οι δύο αντιπροσωπείες στη Λευκορωσία αλλά και στην πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων.

Για την επίθεση σε πυρηνικά εργοστάσια

Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης πυρπολήθηκε μετά από «εχθρικό βομβαρδισμό» και θεωρείται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι ο μόνος τρόπος για να εγγυηθεί κανείς ότι η Ρωσία δεν θα βομβαρδίσει τις πυρηνικές υποδομές είναι η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Για τις συνομιλίες που είχαν χθες οι δύο αντιπροσωπείες ανέφερε, όπως μεταδίδει το ρωσικό RT, ότι το επόμενο 24ωρο θα δείξει εάν τα όσα συμφώνησαν για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για αμάχους θα γίνουν πραγματικότητα. Απηύθυνε επίσης έκκληση στους Ρώσους να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την εισβολή, η οποία έχει μπει για δεύτερη εβδομάδα.

Ισχυρίζεται ότι η Μόσχα στοχεύει εσκεμμένα τις ουκρανικές υποδομές και κατοικημένες περιοχές, με τη Μαριούπολη, τη Χερσώνα, το Χάρκοβο και το Τσερνίχιβ να δέχονται επίθεση. Ο Ουκρανός ηγέτης συνέχισε υποστηρίζοντας ότι 9.200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση μέχρι στιγμής. Αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που αναφέρει η Ρωσία, 498.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024