Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Γιαννόπουλος: Πέντε νέες καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων - Σοκάρουν οι καταθέσεις των κοριτσιών

Γιώργος Γιαννόπουλος: Πέντε νέες καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων – Σοκάρουν οι καταθέσεις των κοριτσιών

Ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση

Μεγαλώνει η λίστα με τα κορίτσια που έχουν καταγγείλει για αδικήματα σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος του πρώην ντράμερ γνωστού μουσικού συγκροτήματος, που έχουν εξεταστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύντομο αρμόδιος εισαγγελέας θα είναι σε θέση να αποτιμήσει το αποδεικτικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των μαρτύρων κατηγορίας εναντίον του καταγγελλόμενου μουσικού, ο οποίος μέτρα ήδη μια πρωτόδικη καταδίκη σε ποινή κάθειρξης με αναστολή, έχει ήδη φτάσει στις δέκα.

Οι 5 κοπέλες εξ αυτών έχουν καταθέσει ήδη μήνυση ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις προκύπτουν μέσα από καταθέσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.
Και τα όσα φέρονται να καταγγέλλονται προκαλούν αποτροπιασμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις καταγγέλουσες αναφέρει: «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ ο Γ. ( σ.σ εννοεί τον εγκαλούμενο) και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο, βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω.

Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα…»

Σε άλλη καταγγελία αναφέρεται: «Τον μηνυόμενο  η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…) Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω.».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου, δικηγόρο θυμάτων στην υπόθεση: «Μέσα σε μία εβδομάδα, οι καταγγελίες  διπλασιάστηκαν, ενώ ακόμη περισσότερες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας.

Ο ασκός του Αιόλου όχι μόνον άνοιξε, αλλά απελευθέρωσε σαρωτικούς ανέμους, που αλλάζουν το τοπίο σε σχέση με το απεχθές έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο μέχρι τις μέρες μας χαρακτηριζόταν από τη δυσκολία της αποκάλυψης και της προσφυγής στις αρχές. Αυτή τη φορά η πολλαπλότητα των θυμάτων, ο υψηλού προφίλ δράστης και το ειδεχθές των αδικημάτων υπερκέρασαν τον φόβο, τη ντροπή, τους δισταγμούς και τις ενοχές των θυμάτων και των οικείων τους,

Πέρα  από την πρώτη, λοιπόν, υπόθεση, για την οποία ο  είχε καταδικαστεί το 2019 σε 12ετή κάθειρξη για κατ΄ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος μιας ανήλικης που τότε (μεταξύ 2011 και 2013) ήταν 6 ως 8 ετών -και ενώ ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο του, που έχει προσδιορισθεί για τις 11 Απριλίου 2022 – προέκυψαν τουλάχιστον 10 νέες περιπτώσεις, που σχετίζονται με αδικήματα που έχουν τελεσθεί έως και το 2018 με 2019.

Είναι εντυπωσιακό ότι ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση, ενώ ακόμη περισσότερες κινούνται επιπλέον και με νέες μηνύσεις εις βάρος του Γ.Γ. και για άλλα επεισόδια εξακολουθητικής σεξουαλικής κακοποίησης,

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024