Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ε9: Αλλάζει ο χρόνος υποβολής της Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων

Ε9: Αλλάζει ο χρόνος υποβολής της Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων

Από φέτος (και κάθε χρόνο), η υποβολή δήλωσης είναι η 31η Μαρτίου , αντί για την 31η Μαΐου που ίσχυε πριν

Αλλάζει ο χρόνος υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα για τον νέο ΕΝΦΙΑ., σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, από το 2022 και εφεξής, η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) είναι η 31η Μαρτίου εκάστου έτους, αντί για την 31η Μαΐου που ίσχυε πριν.

Το αίτιο

Η εν λόγω αλλαγή κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένης της έκδοσης των Πράξεων Προσδιορισμού του ΕΝ.Φ.Ι.Α. τον Απρίλιο εκάστου έτους, αντί για τον Σεπτέμβριο που ίσχυε πριν, και της καταβολής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με καταληκτική πληρωμή της τελευταίας δόσης τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Μέσω των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών, ο νέος ΕΝ.Φ.Ι.Α. γίνεται ορθολογικότερος και πιο αναλογικός.

Αλλαγές ΕΝΦΙΑ

Με το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΝ.Φ.Ι.Α. που θα κατατεθεί άμεσα, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών εισάγει βασικές μεταβολές στον φόρο, μέσω μόνιμων παρεμβάσεων με άμεσα ωφελούμενους τους πολίτες.

Στις δύσκολες οικονομικές και γεωπολιτικές συγκυρίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, η δεύτερη, μόνιμη, μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατά 13% από το 2022, διαμορφώνει τη, μόνιμη, συνολική μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. στο 35% μέσα στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, επιτυγχάνοντας πρόσθετη φορολογική ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024