Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα ακόμα βήμα προς την αυτοκίνηση για την Sony

Ένα ακόμα βήμα προς την αυτοκίνηση για την Sony

H Sony υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Honda στοχεύοντας στην εξέλιξη και την κατασκευή του δικού της ηλεκτρικού μοντέλου σε διάστημα τριών ετών

Sony και Honda ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας κοινοπραξία η οποία θα εστιάσει στην εξέλιξη, την κατασκευή αλλά και τη διάθεση ηλεκτροκίνητων μοντέλων με ορίζοντα το 2025 οπότε και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το πρώτο αυτοκίνητο της συνεργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η κοινοπραξία θα αφοσιωθεί «στην εξέλιξη και στην πώληση υψηλών αξιώσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και στην διάθεσή τους μέσω υπηρεσιών κινητικότητας».

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας όπου Sony και Honda θα συμμετέχουν εξίσου και η οποία θα αναλάβει τον σχεδιασμό προϊόντων, την εξέλιξη αλλά και τη διάθεση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ενώ με δεδομένη την εμπλοκή του ιάπωνα κατασκευαστή, προφανώς θα τα κατασκευάζει κιόλας.

Η συμβολή της Sony προδιαγράφεται αυξημένη σε όρους ψηφιακών τεχνολογιών οι οποίες θα τεθούν στην υπηρεσία εξέλιξης μιας πλατφόρμας με τεχνολογίες που θα στοχεύουν στο αύριο της αυτοκίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2022, η Sony ανακοίνωσε ότι προτίθεται να κατέβει στο στίβο της αυτοκινητοβιομηχανίας μπαρουσιάζοντας από την έκθεση CES του Las Vegas το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο της με την ονομασία Vision S 02.

Eπρόκειται για ένα επταθέσιο SUV με μήκος 4,85 μέτρων το οποίο στην αθέατη πλευρά του φιλοξενούσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο αποτελούμενο από δύο μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 571 ίππων. Αυτή με τη σειρά της εξασφάλιζε στο πρωτότυπο SUV τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των πέντε δευτερολέπτων.

Πλην των χαρακτηριστικών του ως ενός επιβλητικού τετράτροχου, το Vision S 02 διέθετε και ένα εντυπωσιακό, ψηφιακά, εσωτερικό με υπερμεγέθεις οθόνες HD στο ταμπλό αλλά και πολυάριθμες δευτερεύουσες για την ψυχαγωγία των επιβατών όλων των σειρών καθισμάτων με την Sony να υπόσχεται ότι η δική της εκδοχή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα οδηγήσει ένα βήμα μακρύτερα τις σχετικές τεχνολογίες.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024