Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα στήριξης του αρχηγού των ΕΔ των ΗΠΑ στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα στήριξης του αρχηγού των ΕΔ των ΗΠΑ στο Κίεβο

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ εξαίρει το θάρρος και την αποφασιστικότητα των Ουκρανών στρατιωτών που πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μάιλι εξήρε σήμερα το θάρρος και την αποφασιστικότητα των Ουκρανών στρατιωτών που συνεχίζουν να πολεμούν ενάντια στην προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της εισβολής στη χώρα τους.

Περιοδεία στην Ευρώπη

«Ο ουκρανικός στρατός μάχεται με απίστευτο θάρρος και επιδεξιότητα απέναντι σε υπέρτερες ρωσικές δυνάμεις», είπε ο Μάιλι που ξεκίνησε μια περιοδεία στην Ευρώπη από στις Βρυξέλλες με σκοπό να δείξει στη Ρωσία την «αποφασιστικότητα» των ΗΠΑ να υπερασπιστούν τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ.

«Οι Ουκρανοί είναι κινητικοί, κάνουν μια πολύ αποτελεσματική άμυνα», είπε σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι σε αντίθεση με τον ρωσικό στρατό, οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν το πλεονέκτημα ότι βρίσκονται στο δικό τους έδαφος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οι Ουκρανοί είναι τα μάτια και τα αυτιά του ουκρανικού στρατού, που τους παρέχει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία πληροφοριών, επειδή έχουν «όλο τον πληθυσμό στο πλευρό τους», πρόσθεσε ο στρατηγός, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συνομιλίες με Στόλτενμπεργκ

Μετά από συνομιλίες στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ιδίως με τον Γενικό Γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο στρατηγός Μάιλι πρόκειται να επισκεφθεί Αμερικανούς στρατιώτες και άλλους σε συμμαχικές χώρες που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία.

«Θα τους πω ότι η αποστολή τους είναι ουσιαστική για τη συνεισφορά μας στο ΝΑΤΟ, αλλά και ότι συνδέεται άμεσα με τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ», ανέφερε. «Το ΝΑΤΟ πρέπει να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω εδαφική επίθεση από τη Ρωσία εναντίον χωρών που δεσμεύονται από το άρθρο 5».

Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπορεί η αποστολή οπλισμού να φέρει το ΝΑΤΟ σε ευθεία σύγκρουση με τη Ρωσία

Το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

Το άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ προβλέπει ότι αν μια χώρα δεχτεί επίθεση, όλες οι χώρες προτρέχουν σε βοήθειά της.

Ο στρατηγός Μάιλι πρόσθεσε ότι θέλει να πει στους Αμερικανούς στρατιώτες ότι εκτελούσαν «μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή αναπτύσσοντας γρήγορα και επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα και τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε επίσης τις επιδόσεις του ουκρανικού στρατού, ο οποίος «μάχεται καλύτερα και προβάλλει μεγαλύτερη αντίσταση από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι ειδικοί, και σίγουρα η Ρωσία».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024