Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κραυγή απελπισίας από τον δήμαρχο της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κραυγή απελπισίας από τον δήμαρχο της Μαριούπολης

Η Μαριούπολη έχει περικυκλωθεί από τον ρωσικό στρατό και βρίσκεται σε κατάσταση «πολιορκίας» - Σε δραματικούς τόνους η έκκληση για βοήθεια από τον δήμαρχο της ουκρανικής πόλης.

Για επιθέσεις σε σιδηροδρομικές συνδέσεις στη Μαριούπολη προκειμένου να να εμποδίσουν την απομάκρυνση των αμάχων, κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Συνεχείς επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες έχουν προκαλέσει τη διακοπή της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης και οι τοπικές αρχές έχουν ανάγκη μια κατάπαυση του πυρός για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, δήλωσε ο ίδιος.

«Οι εισβολείς προσπαθούν συστηματικά και μεθοδικά να αποκλείσουν την πόλη της Μαριούπολης», υπογράμμισε ο δήμαρχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Περικυκλωμένη η Μαριούπολη

Νωρίτερα σήμερα Πέμπτη ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ο Έντουαρντ Μπασούριν, απείλησε  ότι οι δικές του δυνάμεις και ο ρωσικός στρατός μπορεί να αρχίσει στοχευμένα πλήγματα στη Μαριούπολη εάν οι ουκρανικές δυνάμεις εκεί δεν καταθέσουν τα όπλα και παραδοθούν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Η πόλη έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό, ρεύμα και νερό.

Η Ρωσία και οι αυτονομιστές λένε πως έχουν πλέον περικυκλώσει την πόλη 430.000 κατοίκων στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα.

To λιμάνι της Μαριούπολης στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει να δέχεται σφοδρά πυρά των ρωσικών δυνάμεων.

Ο δήμαρχος της πόλης σε μήνυμά του μέσω βίντεο ανέφερε: Δεν μπορούμε ούτε τους τραυματίες να μαζέψουμε από τους δρόμους και από τα διαμερίσματα καθώς ο βομβαρδισμός είναι ασταμάτητος».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έχει ζητήσει από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη, μέσω αυτού που αποκαλεί «πράσινο διάδρομο», ασφαλούς αναχώρησης.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024