Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Δραματικές ώρες για χιλιάδες πολίτες στο Κίεβο - Η ζωή στα καταφύγια

Ουκρανία: Δραματικές ώρες για χιλιάδες πολίτες στο Κίεβο – Η ζωή στα καταφύγια

Μέσα σε λίγα 24ωρα η ζωή των κατοίκων του Κιέβου στην Ουκρανία άλλαξε δραματικά.

Η ζωή των πολιτών σε κάθε γωνιά της Ουκρανίας άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες. Ο ήχος των σειρήνων αντικατέστησε τον χτύπο του ρολογιού, με τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια για να ξεφύγουν από τη βροχή των ρωσικών πυραύλων.

Η Νάταλι είναι κάτοικος Κιέβου και μαζί με τον άντρα της βρίσκονται καθημερινά μέσα στο καταφύγιο, το οποίο έχει γίνει πλέον το σπίτι της.

«Είναι μία αγωνιώδης κατάσταση, από τις 24 Φεβρουαρίου βρίσκομαι μέσα στο καταφύγιο νύχτα και ημέρα, είναι τόσο κρύος ο χώρος που μπορεί να αρρωστήσεις και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αναρρώσεις» αναφέρει.

«Δεν αποτελεί έκπληξη, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και ο στρατός μας είναι δυνατός, ο κόσμος είναι πολύ γενναίος και εγώ ακόμη αν χρειαστεί θα πολεμήσω, θα έπαιρνα ένα όπλο για να υπερασπιστώ τη χώρα μου» προσθέτει, υπογραμμίζοντας πως «ζητάμε από το ΝΑΤΟ αλλά και την ΕΕ να μας βοηθήσουν στους ουρανούς, γιατί αυτή τη στιγμή δεχόμαστε βομβαρδισμούς».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Μέσα στη δίνη του πολέμου, ελπίδα για το αύριο δίνουν τα μικρά παιδιά, που παίζουν στο καταφύγιο. «Την πρώτη μέρα των συγκρούσεων ήταν πολλά παιδιά εδώ μέσα» τόνισε.

Κλεισμένοι στα υπόγεια των πολυκατοικιών, περιμένουν την στιγμή που θα βγουν έξω, με τον γνώριμο πλέον ήχο των σειρήνων να παύει. Την ώρα που οι πύραυλοι χτυπάνε κάθε σπιθαμή της πόλης τους, δεκάδες νέοι βρίσκονται στα καταφύγια του Τσερνίβτσι.

«Η ρωσική προπαγάνδα είναι τόσο ισχυρή ώστε οι Ρώσοι στρατιώτες θεωρούν πως βρίσκονται εδώ για να μας απελευθερώσουν και πώς αυτή είναι μία αποστολή ελευθερίας» πρόσθεσε η 28χρονη Όλγα.

Ο ουρανός της Ουκρανίας γεμίζει από πυραύλους που σκορπούν τον θάνατο, στα καταφύγια όμως η ζωή συνεχίζεται με τους νέους να διατηρούν ακόμη το χαμόγελο καθώς θαυμάζουν τις επιτυχίες του ουκρανικού στρατού κατά των εχθρικών δυνάμεων.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024