Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Super League: Δραματικό φινάλε ενόψει πλέι-οφ

Super League: Δραματικό φινάλε ενόψει πλέι-οφ

Η κανονική περίοδος της Super League έχει μπει στην τελική της ευθεία, με την τελευταία αγωνιστική να έρχεται και τα σενάρια για τα πλέι-οφ να είναι ουκ ολίγα

Το… τέλος έρχεται. Μια εξ αναβολής αναμέτρηση απομένει (Ατρόμητος – Βόλος 3/3, 19:30) και τα πράγματα όσον αφορά την πρώτη εξάδα, που θα αποτελέσει τα πλέι-οφ, έχουν ξεκαθαρίσει. Ωστόσο, δεν έχουν «κλειδώσει», με αποτέλεσμα τα σενάρια ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, την ερχόμενη Κυριακή (6/3), να είναι αρκετά.

Αρχικά, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός βγαίνουν από την κουβέντα, καθώς έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα πλέι-οφ. Άρα τι μένει; Δύο εισιτήρια, τα οποία διεκδικούν Άρης, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ. Φυσικά, σε περίπτωση που επιστραφούν οι πέντε και οι έξι βαθμοί σε ΠΑΣ και Άρη αντίστοιχα, τα δεδομένα θα αλλάξουν ριζικά. Όμως, σημασία έχει το τι συμβαίνει τώρα.

Από τον Άρη και κάτω το χάος

Οι Θεσσαλονικείς με το διπλό στην Τρίπολη την προηγούμενη αγωνιστική έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα και τώρα βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς. Βέβαια, περιμένουν και την απόφαση του CAS (ενδέχεται να βγει μέχρι την Παρασκευή), όμως αν το -6 παραμείνει θέλουν νίκη με Ολυμπιακό, ώστε να είναι σίγουροι.

Αν λήξει ισόπαλο το ματς με τους Ερυθρόλευκους, θα περιμένουν το αποτέλεσμα στο ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης, που θα διεξάγεται την ίδια ώρα στο ΟΑΚΑ. Φυσικά, υπάρχουν και σενάρια ισοβαθμίας. Τριπλής, αλλά ακόμα και τετραπλής. Τι γίνεται εκεί; Απλά τα πράγματα.

Στο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΣ, οι Ηπειρώτες και οι Κρητικοί μπαίνουν στα πλέι-οφ, με την ομάδα του Μπούργος να μένει εκτός. Ωστόσο, στο σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα και ΟΦΗ, ΠΑΣ και Άρης παίρνουν το εισιτήριο, καθώς έχουν επικρατήσει δις των Αρκάδων.

Τώρα, αν ο Άρης ηττηθεί από τον Ολυμπιακό μπαίνει σε μεγάλους μπελάδες, καθώς θα κινδυνεύει απ’ όλους.

Οι πιθανότητες του Αστέρα, του ΠΑΣ και του ΟΦΗ

Ξεκινώντας με τους Αρκάδες, βρίσκονται στην 6η θέση και στο -1 από τον Άρη. Μετά από το εξ αναβολής ματς με τον Ολυμπιακό, όπου γνώρισαν βαριά ήττα (5-1), τους έχει απομείνει το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο αν κερδίσουν η εξάδα είναι σίγουρη (εκτός αν πάρουν τους βαθμούς πίσω ΠΑΣ και Άρης).

Αν χάσουν από την Ένωση μπαίνουν στα πλέι-οφ με ήττες του ΠΑΣ και του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική και έστω μία ήττα του Βόλου, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάσταση γίνεται περίπλοκη. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σε τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΣ και ΟΦΗ στους 35 έχουν το πάνω χέρι.

Όσον αφορά τους Ηπειρώτες, αναμένουν με αγωνία να δουν τι θα συμβεί με το -5. Έπειτα από την αφαίρεση των βαθμών βρίσκονται στην 7η θέση με 34 βαθμούς. Αν τους πάρουν πίσω, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα πλέι-οφ. Αν, πέρα από εκείνους, δικαιωθεί και ο Άρης, αλλάζουν τα πράγματα, διότι μπορεί να κινδυνέψουν.

Όπως και να έχει, με τα τωρινά δεδομένα, αν ο ΠΑΣ επικρατήσει του Βόλου την ερχόμενη Κυριακή, τότε θα χρειάζεται από την ΑΕΚ να μη γνωρίσει την ήττα κόντρα στον Αστέρα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΟΦΗ, το εισιτήριο θα κριθεί στη διαφορά των γκολ (+4 ο ΠΑΣ, -1 ο ΟΦΗ).

Και τέλος, οι Κρητικοί. Εκείνοι βρίσκονται στην 8η θέση με 34 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεντί Κουλέ». Τι ψάχνουν; Μόνο νίκη. Ωστόσο, ακόμα και έτσι δε θα είναι σίγουροι για τίποτα, καθώς θα κοιτάζουν και τα παιχνίδια των αντιπάλων τους.

Η τελευταία αγωνιστική (κοινή ώρα έναρξης 19:00):

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

Άρης – Ολυμπιακός

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα

Ιωνικός – Παναιτωλικός

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

Λαμία – ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία:

Τα κριτήρια ισοβαθμίας:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες.

– Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμουσών ομάδων.

– Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.

– Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.

– Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024