Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδα Εργασίας για τη διατροφική ασφάλεια της χώρας

Ομάδα Εργασίας για τη διατροφική ασφάλεια της χώρας

Η ομάδα εργασίας υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τον τρόπο υλοποίησής τους

Η εκτίμηση της επισιτιστικής επάρκειας και της διατροφικής ασφάλειας της χώρας θα αποτελέσει το έργο της ομάδας εργασίας, που συγκρότησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μάλιστα, λόγω της ρέχουσας επικαιρότητας, ο υπουργός μπορεί να συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την ομάδα εργασίας ώστε να υποβάλει τις προτάσεις της προς αποτροπή τυχόν δυσμενών επιπτώσεων στην επισιτιστική επάρκεια και τη διατροφική ασφάλεια της χώρας. Στη συνέχεια, η ομάδα εργασίας υποβάλει στον υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τον τρόπο υλοποίησής τους, το αργότερο σε μία εβδομάδα από τη σύγκλησή της.

Η ομάδα εργασίας του ΥπΑΑΤ, συγκροτείται από τους:

α) Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Συντονίστρια.

β) Βασίλειο Μιχαλόπουλο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α΄, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

γ) Δημήτριο Μπάζιο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α΄, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής, Τεκμηρίωσης και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

δ) Αντώνιο Ζαμπέλα, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

ε) Σέρκο Χαρουτουνιάν, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»), ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

στ) Δημήτριο Σάββα, Καθηγητή, προϊστάμενο του Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

ζ) Δημήτριο Λαδικό, εκπρόσωπο της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life», ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

η) Ρόδιο Γαμβρό, Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

θ) Ελευθέριο Κιοσέ, Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

Γραμματέας της Ομάδας Εργασίας, με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, την τήρηση πρακτικών ανά συνεδρίαση, ορίστηκε η Αλεξάνδρα Πετροπούλου, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α΄, της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, με αναπληρώτρια αυτής την Ιουλία Γεωργιτσανάκου, υπάλληλο του ίδιου κλάδου και βαθμού, προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων.

Στις συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας δύναται να συμμετέχει, με απόφαση της συντονίστριας, πρόσωπο με εξειδικευμένη γνώση επί των ειδικών ή τεχνικών ή λεπτομερειακών ζητημάτων που τίθενται, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Η Ομάδα Εργασίας θα αναφέρεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η θητεία της προέδρου και των μελών ορίζεται για διάστημα ενός έτους. Η Ομάδα Εργασίας είναι μη αμειβόμενη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024