Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εξασφαλίσαμε την ασφαλή εκκένωση του Ελληνικού Προξενείου, λένε οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εξασφαλίσαμε την ασφαλή εκκένωση του Ελληνικού Προξενείου, λένε οι Ρώσοι

Οι Έλληνες της Μαριούπολης μαζί με τους Έλληνες δημοσιογράφους που ήταν στην περιοχή έχουν ήδη απομακρυνθεί και είναι καθ οδόν

Περισσότερα από 20 αυτοκίνητα σε φάλαγγα γεμάτα με Έλληνες ομογενείς, προσωπικό του Προξενείου της Ελλάδας και Έλληνες δημοσιογράφους ξεκίνησαν εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών από την Μαριούπολη προς κάποιο άλλο ασφαλές σημείο ή τα σύνορα.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρθηκε στο θέμα σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξασφάλισαν την ασφαλή εκκένωση των δομών του ΟΗΕ από το Κίεβο, των υπαλλήλων της ελληνικού προξενείο στη Μαριούπολη.

Περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Ουκρανία στη Ρωσία, εκ των οποίων πάνω από 39.000 παιδιά»

Και εκπρόσωπος του υπουργείο συνεχίζει: «Είναι απαραίτητο να παρασχεθούν άμεσα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την έξοδο των πολιτών στην Ουκρανία σε ασφαλή μέρη». Δεν παραλείπει να τονίσει ότι εθνικιστές Ουκρανοί εμποδίζουν την έξοδο πολιτών από το Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη.

Πυρά στο αυτοκίνητο του MEGA

Πυρά δέχτηκε το συνεργείο του MEGA κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τη Μαριούπολη προς τη Ζαπορίζια με τελικό προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Σε μια εφιαλτική διαδρομή όπου υπήρχαν πάνω από 20 αυτοκίνητα με 82 άτομα -Έλληνες πολίτες, δημοσιογράφους και προσωπικό του ελληνικού προξενείου στη Μαριούπολη- αυτό στο οποίο επέβαινε το συνεργείο του MEGA δέχτηκε πυρά, χωρίς ωστόσο να προκύψει ευτυχώς κάποιος τραυματισμός και τα μέλη της αποστολής να φτάσουν σώα στη Ζαπορίζια, όπου και θα διανυκτερεύσουν. Όπως περιέγραψε ο ανταποκριτής του in και του MEGA, Γιάννης Χαραμίδης, «οι ριπές που δεχτήκαμε ήταν σε δρόμο έξω από τη Μαριούπολη και ήταν προειδοποιητικού χαρακτήρα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024