Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρουσόπουλος: Χωρίς αντίκρισμα η συζήτηση για την είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ρουσόπουλος: Χωρίς αντίκρισμα η συζήτηση για την είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης και Ασύλου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θοδωρής Ρουσόπουλος σχολίασε στην έκτακτη εκπομπή του MEGA, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και τη στάση της Ευρώπης για τη ρωσική επίθεση.

«Πρακτικά η συζήτηση για την είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν έχει κανένα αντίκρισμα. Ούτως ή άλλως για να γίνει μια χώρα μέλος της ΕΕ θέλει σειρά ετών, θέλει μια επταετία μίνιμουμ» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Ο Φρανσουά Μιτεράν έλεγε ότι η πολιτική ασκείται σε επίπεδο σημειολογίας» σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Τώρα έχουμε ένα πρόεδρο μιας χώρας που βρίσκεται υπό διαρκή επίθεση, με ένα μέρος της υπό κατοχή, να υπογράφει ένα αίτημα για είσοδο στην ΕΕ και που μιλάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και καταχειροκροτείται, ενώ από την άλλη έχουμε ένα υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας ο οποίος απευθύνεται στον ΟΗΕ και σχεδόν όλοι οι πρέσβεις αποχωρούν για να μην τον ακούσουν».

Αντέδρασαν χώρες παραδοσιακά ουδέτερες

«Επίσης, χώρες που παραδοσιακά ήταν ουδέτερες, όπως η Σουηδία ή η Γερμανία έχουν ξεσηκωθεί και αντιδρούν στην επίθεση που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν» συμπλήρωσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως «ο ρωσικός στρατός κατεβαίνει για να διχάσει την Ουκρανία σε δύο μέρη, πιθανώς ο στόχος του είναι να διχοτομήσει την Ουκρανία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης και Ασύλου του Συμβουλίου της Ευρώπης υπογράμμισε ότι στο Συμβούλιο της Ευρώπης που συμμετέχουν 47 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Ουκρανία, «πήρε την απόφαση να αναστείλει από μέλος του τη Ρωσία. Η Τουρκία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν δήλωσαν “παρών” και η Σερβία δεν εμφανίστηκε καθόλου στην ψηφοφορία. Από τις 47 χώρες, οι 42 είχαμε σαφή θέση» συμπλήρωσε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024