Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Φουντώνει» η έξοδος των προσφύγων στις γειτονικές χώρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Φουντώνει» η έξοδος των προσφύγων στις γειτονικές χώρες

Για τη διαχείριση του προσφυγικού κύματος από την Ουκρανία στις χώρες της ΕΕ μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του MEGA ο πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης και Ασύλου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στην Νίκη Λυμπεράκη, την απόφαση για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία θα λάβει η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης μέσω της επιτροπής στην οποία προεδρεύει θα παρακολουθεί αν τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το που και πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι και πως θα ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

«Γνωρίζουμε ότι ακόμα και με τη συμπάθεια που περιβάλλονται σήμερα αυτοί οι πρόσφυγες, μετά από λίγο καιρό τα πράγματα θα είναι δύσκολα και γι΄αυτούς και η συμπάθεια θα εκλείψει, για να μείνει για ορισμένες χώρες το “πρόβλημα” της αλλαγής των κοινωνικών δομών» σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι χώροι που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες από την Ουκρανία δεν θα έχουν τη μορφή των καμπ, όπως την έχουμε συνηθίσει. «Θα είναι δομές που θα βοηθούν τους ανθρώπους να ενταχθούν στην κοινωνία» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι πρόκειται για πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και δεν μπορούν να ταυτιστούν με τους μετανάστες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024