Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Άποροι και δημοτικά τέλη

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Άποροι και δημοτικά τέλη

Άπορος σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, είναι εκείνος που δεν έχει πόρους. Στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, αποφάσισαν την μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τους άπορους. Καλά έκαναν, αλλά πως ένας άπορος μπορεί να πληρώσει έστω και μειωμένα δημοτικά τέλη;

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποφάσισε να μειώσει τα δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ορθά έπραξε. Άλλωστε τι άλλο να έκανε για να προστατεύσει αυτές τις ομάδες ανθρώπων;

Αυτό που όμως μας έκανε εντύπωση είναι πως η μείωση αυτή αφορά και άπορους του Δήμου. Δηλαδή εκείνους που έχουν εισόδημα από 1 ευρώ έως 8.000 ευρώ. Αυτή θεωρείται εισοδηματικά μια ολόκληρη κατηγορία. Και τώρα πείτε μου. Είναι δυνατόν εκείνοι που έχουν μηδέν εισόδημα ή ελάχιστο να πληρώνουν δημοτικά τέλη; Και πως θα τα πληρώνουν αν δεν έχουν εισόδημα; Μην αναφέρουμε τα άτομα ΑΜΕΑ αλλά και τους ανέργους επίσης. Και πόσοι είναι συνολικά οι δικαιούχοι αυτής της ρύθμισης στο σύνολο του πληθυσμού; Είναι τόσο μεγάλος αυτός ο αριθμός που να μην είναι εφικτό να απαλλαγούν τελείως από τα δημοτικά τέλη;

Καταλαβαίνουμε πως οι Δήμοι α δυο χρόνια της πανδημίας υστέρησαν σε έσοδα. Καταλαβαίνουμε επίσης πως η διαχείριση των οικονομικών είναι σύνθετη διαδικασία, αλλά ξέρουμε επίσης πως από άπορους ανθρώπους δεν είναι λογικό να ζητάς χρήματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

«Με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, η μείωση αφορά:

– Α.Μ.Ε.Α. (άνευ εισοδηματικών κριτηρίων)

– Πολύτεκνους (άνευ εισοδηματικών κριτηρίων)

– Άπορους (με εισόδημα έως 8.000,00 €), Δικαιούχους ΚΕΑ, Πάροχους κοινωνικού τιμολογίου, Μακροχρόνια άνεργους

Επίσης, στην ίδια  απόφαση ψηφίστηκε μείωση τελών στους ιδιοκτήτες αγροτικών αποθηκών και κτιρίων σταυλισμού ζώων. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία αυτή ο συντελεστής από 1,38, ο συντελεστής γίνεται 0,50».

«Ο Δήμος μας έχει την πρόθεση να δείξει εμπράκτως την κοινωνική του πολιτική προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Περισσότερο σήμερα που οι  επιπτώσεις στην οικονομία των νοικοκυριών λόγω της πανδημίας του Covid – 19, καθώς και λόγω της έντονης ενεργειακής κρίσης, έχουν πολλαπλασιαστεί.  Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε σε μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας. Θέλουμε όρθια την  κοινωνία και την οικονομία, στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών!», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024