Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοζάνη: Εισπράττουν δημοτικά τέλη από άπορους

Κοζάνη: Εισπράττουν δημοτικά τέλη από άπορους

Ο Δήμος Κοζάνης μας ενημερώνει πως επιστρέφει το 50% των εισπραχθέντων δημοτικών τελών για το έτος 2021 στους άπορους του Δήμου. Η είδηση είναι πως εισπράττει δημοτικά τέλη από άπορους. Άπορος δεν είναι εκείνος που δεν έχει οικονομικούς πόρους για να ζήσει;

Ο Δήμος Κοζάνης ανακοίνωσε επιστροφές δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες δημοτών του. Μια από αυτές τις κατηγορίες είναι οι άποροι. Και δικαιούνται επιστροφή του 50% για το έτος 2021. Το θέμα δεν είναι η επιστροφή ενός ποσοστού αλλά πως είναι δυνατόν να εισπράττει ένας δήμος χρήματα από δημότες άπορους που η ίδια η ετυμολογία του όρου, σημαίνει πως δεν έχουν οικονομικούς πόρους για να ζήσουν.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα ο Δήμος ανακοίνωσε προμήθεια απορριμματοφόρων και κάδων απορριμμάτων αξιοποιώντας και ιδίους πόρους. Άρα υπήρχε η δυνατότητα μικρότερης προμήθειας προκειμένου οι άποροι δημότες να μην δίνουν δημοτικά τέλη. Είτε εμείς δεν καταλαβαίνουμε καλά είτε ζούμε σε ένα κόσμο που οι φτωχοί συμπολίτες μας δεν προστατεύονται. Λίγα χρήματα παρακάτω στα δημοτικά ταμεία δεν θα φέρουν την καταστροφή, ειδικά όταν επιβαρύνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Εκτός αν οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονται ως ….«όπου φτωχός και η μοίρα του»

Μας έκανε εντύπωση η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος και παραθέτουμε ακολούθως, διότι ο Δήμος Κοζάνης συνολικά έχει σταθεί στο πλευρό δημοτών του με προβλήματα. Ελπίζουμε να επιστρέψουν όλο το ποσό στους άπορους δημότες και να μην εισπράξουν ποτέ ξανά στο μέλλον δημοτικά τέλη από εκείνους. Τότε το αποτύπωμα τους στην ιστορία της Κοζάνης θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο.

«Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι σύμφωνα με την αριθ. 365/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών (Δ.Τ.) για το έτος 2021 σε ποσοστό (50%) πενήντα τοις εκατό, για τις παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

  • Άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Ε.Α.)   ποσοστού 67% και άνω
  • Πολύτεκνους
  • Απόρους (δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης –ΚΕΑ)

Η μείωση θα γίνει με επιστροφή του ποσού, εφόσον κατατεθεί σχετική αίτηση των δικαιούχων στο πρωτόκολλο του Δήμου ή ηλεκτρονικά στη Δ/νση: protokolo@kozanh.gr , με τα παρακάτω αναφερόμενα δικαιολογητικά:

α) Για τα άτομα με αναπηρία:  Πιστοποιητικό Κ.Ε.Π.Α. ή απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αναπηρίας στα οποία θα αναγράφεται ρητά το ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) και η χρονική διάρκεια του (με ισχύ για το έτος 2021)

β) Για τους Πολύτεκνους:  Αντίγραφο πιστοποιητικού Πολυτεκνικής Ιδιότητας ή αντίγραφο κάρτας Πολυτέκνου (θεωρημένη και σε ισχύ για το έτος 2021)

γ) Για τους Απόρους:  Αντίγραφο της απόφασης δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),  με ισχύ για το έτος 2021.»

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024