Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Περάματος: Ιδιαίτερη μέριμνα για τους φτωχούς δημότες

Δήμος Περάματος: Ιδιαίτερη μέριμνα για τους φτωχούς δημότες

Έχουν λόγους να νιώθουν προστατευμένοι οι άποροι στο Δήμο Περάματος. Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί καλά τις κοινωνικές δομές και μοιράζει τρόφιμα και γεύματα και κατ΄οίκον στους ευάλωτους πληθυσμούς της πόλης.

Οι άποροι και οι φτωχοί του Δήμου Περάματος έμπρακτα βιώνουν την υποστήριξη που δικαιούνται από τον Δήμο τους με κοινωνικά αγαθά. Μάλιστα ο Δήμος Περάματος εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, για να στηρίξει τα νοικοκυριά του Δήμου.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία, η διανομή του Ιανουαρίου στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου δόθηκαν τρόφιμα νωπά και μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης και βρεφικά σε 120 νοικοκυριά που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Η αρμόδια Υπηρεσία έχει φροντίσει ώστε να συσκευάζονται και να διανέμονται στους ωφελούμενους τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποφεύγοντας την πιθανότητα συγχρωτισμού.

Ο Δήμος Περάματος και η Κοινωνική Υπηρεσία, επίσης, ανακοινώνει ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσει Δομή Παροχής Συσσιτίου, όπου θα προσφέρονται καθημερινά δύο δωρεάν γεύματα σε σταθερή βάση σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη και έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Υπηρεσία.

Περίπου 100 ωφελούμενοι θα παραλαμβάνουν καθημερινά ζεστά γεύματα, σαλάτα, ψωμί και φρούτο εποχής. Το συσσίτιο λειτουργεί ώστε να προστατεύονται οι ωφελούμενοι, η ανωνυμία τους και τα προσωπικά τους δεδομένα. Μάλιστα, ο Δήμος Περάματος, έχει μεριμνήσει, ώστε να παραδοθούν κατ’ οίκον από την Κοινωνική Υπηρεσία τα ζεστά γεύματα, στους ωφελούμενους, που έχουν καταγραφεί με αποδεδειγμένη αδυναμία, λόγω προβλημάτων υγείας, να προσέλθουν και να τα παραλάβουν.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε:

«Ενισχύσαμε και δημιουργήσαμε, αξιοποιώντας και εθνικά & κοινοτικά προγράμματα, κοινωνικές δομές στον Δήμο Περάματος, οι οποίες μπορούν να στηρίξουν τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο, ώστε να τους εξασφαλίσουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Παράλληλα, με το εφάπαξ βοήθημα που δίνεται σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, για την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργήσαμε ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας, συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, επιβίωσης, φτώχειας και ανεργίας. Ειδική μέριμνα υπάρχει από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας (ΑμεΑ).

Ευχαριστώ θερμά τόσο την Κοινωνική Υπηρεσία για την άρτια οργάνωση, όσο και τους υπαλλήλους του Δήμου Περάματος, που συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους, για να επιτελέσουμε από κοινού αυτό το σημαντικό κοινωνικό έργο».

Αν κρίνουμε μάλιστα από τις φωτογραφίες – με εξαίρεση τις σακούλες με τρόφιμα που βρίσκονται στο πάτωμα – οι συνθήκες φύλαξης των προϊόντων που προορίζονται για διανομή δείχνουν καλές. Σε στεγασμένο χώρο. Έτσι πρέπει να είναι διότι ακόμη νωπές είναι οι μνήμες μας από την διανομή που είχε γίνει προ λίγων ημερών στο Κορωπί για δικαιούχους του ΤΕΒΑ.

Ντροπή για το Κορωπί-Σακούλες με τρόφιμα για φτωχούς πάνω στο δρόμο και σε παλέτες

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024