Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριακή 17 Οκτωβρίου: Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας

Κυριακή 17 Οκτωβρίου: Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας

Πίσω από κάθε πόρτα, πίσω από κάθε κλειστό παράθυρο εξελίσσεται ένας αγώνας επιβίωσης. Όποιος θέλει να δει με διευρυμένη ματιά και αντέχει την αλήθεια, ας χτυπήσει τις πόρτες χιλιάδων οικογενειών. Η φτώχεια και η πείνα είναι μια συνθήκη που κανείς αλληλέγγυος και φιλάνθρωπος δεν μπορεί να αγνοήσει. Όταν και ο τελευταίος στη σειρά άνθρωπος στον πλανήτη να έχει φαγητό, στέγη, ένδυση, πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία τότε και μόνο θα έχουμε επιτύχει ως ανθρωπότητα

Την δική τους προσπάθεια οφείλουν να καταβάλλουν και οι τοπικές διοικήσεις της χώρας. Αρκετοί δήμοι προγραμματίζουν δράσεις για την 17 Οκτώβρη που κατά την ταπεινή μας άποψη, πρέπει να γίνονται καθημερινά και όχι μόνο τιμώντας κάποια ορισμένη ημερομηνία.

Να επισημάνουμε πως τόσο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όσο και τους μήνες της καραντίνας, οι περισσότερες διοικήσεις ΟΤΑ στην Ελλάδα έδωσαν μάχη να μην πεινάσουν οι δημότες τους και παράλληλα να παραμείνουν όσο πιο ασφαλείς έναντι του covid ήταν δυνατό. Πολλές φορές άνιση μάχη καθώς ούτε το ανάλογο προσωπικό, ούτε τους ανάλογους πόρους διέθεταν.

Στον δήμο Διονύσου την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές οι Κοινωνικές Δομές, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Ο Δήμος συμμετέχει ενεργά με τις εξής δράσεις:

– Από τις 9:00 έως τις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία διανομή αγαθών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για όλες τις κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια της διανομής θα είναι ανοικτή η Κοινωνική Ιματιοθήκη του Δήμου για την εξυπηρέτηση όλων των ωφελούμενων.

– Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πραγματοποιεί κατ’ οίκον δράσεις φροντίδας εξυπηρετούμενων. Επίσης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο θα πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου και πίεσης (στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου).

– Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Άγιο Στέφανο και ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στη Ροδόπολη θα πραγματοποιήσουν συσσίτιο σε συνεργασία με το Δήμο.

Από το Δεκέμβριο του 1992 η 17η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας από τα Ηνωμένα Έθνη, με ζητούμενο την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους με καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων.

H φτώχεια δεν είναι μόνο ένα οικονομικό ζήτημα. Είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι πέρα από την οικονομική αδυναμία έρχονται αντιμέτωποι με απουσία στέγης, επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, περιορισμένη ως μηδενική πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, έλλειψη εκπροσώπησης στα πολιτικά δρώμενα, έλλειψη θρεπτικών τροφών, άνιση πρόσβαση στη δικαιοσύνη κλπ.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024