Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τους ανθρώπους που υποφέρουν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τους ανθρώπους που υποφέρουν

Μετά την Ακολουθία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής.

«Απόψε να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου», παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Κυνηγού Βουλιαγμένης, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Μετά την Ακολουθία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και τόνισε ότι «πρόκειται για μια εποχή δύσκολη, με πολλά προβλήματα, τα οποία παλεύουμε για να τα ξεπεράσουμε».

Μάλιστα, σημείωσε ότι με τη βοήθεια του αγίου θα αντεπεξέλθουμε και σε αυτές τις δυσκολίες, ενώ παρακάλεσε τους πιστούς η σκέψη και η καρδιά μας να πάει σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου, οπουδήποτε κι αν ανήκουν.

«Φοβερός ο πόλεμος»

«Ο πόλεμος είναι φοβερός για όλους και δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει», επισήμανε για να προσθέσει ότι «Μέσα στις δικές μας προσευχές, για τα δικά μας προβλήματα, να μην ξεχάσουμε απόψε και αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα χιόνια, στην ξενιτιά, μακριά από τα σπίτια τους, αλλά και αυτούς που είναι τραυματισμένοι, και να προσευχηθούμε να δώσει ο Θεός παρηγοριά σε όλους».

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος του ναού π. Σεβαστιανός Σωμαράκης μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου του Πλανά και υπογράμμισε ότι φέτος είναι σημαντική χρονιά, καθότι συμπληρώνονται ενενήντα χρόνια από την κοίμηση του αγίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024