Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις στην γκάμα της Jeep στην Ευρώπη όπου πλέον κανένα μοντέλο δεν έχει «αφεθεί» χωρίς τουλάχιστον μία ή περισσότερες εκδόσεις που να αξιοποιούν κάποιου είδους ηλεκτροκίνητη τεχνολογία, η ανακοίνωση για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο και μάλιστα ήδη από το 2023 μάλλον αποτελεί φυσική εξέλιξη.

Η Jeep δημοσιοποίησε και τις πρώτες εικόνες του επίμαχου μοντέλου το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις θα ανήκει στην compact SUV κατηγορία.

Πλην της εικόνας του νέου μοντέλου, ο επικεφαλής του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares που αποκάλυψε την άφιξη του ηλεκτρικού Jeep στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2021, δήλωσε ότι: «Η ηλεκτροκίνηση θα μεγιστοποιήσει τις αρετές που είναι συνδεδεμένες με την Jeep. Αναμένεται να παρουσιαστεί το α΄εξάμηνο του 2023 και θα αποτελέσει την αρχή για μια ηλεκτροκίνητη γκάμα η οποία θα καλύπτει κάθε SUV κατηγορία έως το 2025».

Eξάλλου, όπως δήλωσε ο ίδιος ο όμιλος Stellantis ο οποίος ως γνωστόν προέκυψε από την ενοποίηση των Fiat-Chrysler και PSA, έχει θέσει ως στόχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας του στην Ευρώπη έως το 2026.

Στο προκείμενο, επί του παρόντος δεν έχει ανακοινωθεί η ονομασία του πρώτου ηλεκτροκίνητου Jeep ούτε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του πλην της αισθητικής γραμμής του. Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Renegade και πιθανότατα να αξιοποιήσει την νέα αρχιτεκτονική STLA Small η οποία προφανώς έχει επιταχύνει την άφιξή της με δεδομένη την νέα ανακοίνωση του ομίλου για πλήρη εξηλεκτρισμό έως το 2026.

Η επίμαχη αρχιτεκτονική θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή περισσότερα μοτέρ εξασφαλίζοντας στο ηλεκτρικό Jeep τη δυνατότητα τετρακίνησης με την οποία είναι συνυφασμένη η αμερικανική φίρμα. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μοντέλου, ο όμιλος Stellantis έχει ανακοινώσει ότι ο στόχος αυτονομίας για τα νέα του μοντέλα τοποθετείται στα 480 χλμ. κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για το ηλεκτρικό Jeep.