Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η άφιξη στην Αθήνα προσφύγων και Ελλήνων ομογενών από την Ουκρανία - Συγκινητικές εικόνες

Συνεχίζεται η άφιξη στην Αθήνα προσφύγων και Ελλήνων ομογενών από την Ουκρανία – Συγκινητικές εικόνες

Έλληνες ομογενείς φτάνοντας στην Αθήνα σε κλίμα συγκίνησης περιγράφουν τις ώρες αγωνίες που έζησαν τις ώρες του πολέμου στην Ουκρανία

Συνεχίζονται και σήμερα οι αφίξεις στην Αθήνα Ελλήνων ομογενών και προσφύγων από την Ουκρανία προκειμένου να σωθούν από την λαίλαπα του πολέμου. Στην Αθήνα έφτασε ένα λεωφορείο και αναμένεται ένα ακόμα

Στους πρόσφυγες θα διενεργηθεί τεστ για τον κοροναϊό, και στη συνέχεια θα μεταβούν σε σπίτι συγγενών, οι οποίοι μάλιστα τους περίμεναν να τους παραλάβουν.

Για την παράλαβή τους μάλιστα βρέθηκε στο σημείο της άφιξης ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ύστερα από συνεννόηση με την πρεσβεία.

Φανερά συγκινημένος και με το σοκ του πολέμου να μην το έχει ξεπεράσει ένας από τους Έλληνες ομογενείς που έφτασαν στη χώρα μας δήλωσε χαρούμενος που είναι μακριά από την κόλαση του πολέμου αυτή τη στιγμή μιλώντας ωστόσο για την ώρες αγωνίας που πέρασε όσο βρισκόταν στην Ουκρανία. «Πεθάνανε και αυτοί κι εμείς» είπε και συμπλήρωσε:

«Αν δεν έχετε γνωρίσει τον ουκρανικό λαό δεν ξέρετε τίποτα. Μιλάμε για ντόμπρους ανθρώπους όπως είμαστε εμείς το 1940-50. Σου δίνουνε το χέρι και είναι ΟΚ όλα. Δεν είναι κακοί άνθρωποι και είναι κρίμα».

Διαβάστε επίσης – Ουκρανία: Στην Αθήνα οι πρώτοι πρόσφυγες – Πώς ξέφυγαν από τον εφιάλτη του πολέμου

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προετοιμάσει ότι χρειάζεται για να κάνουν τα test covid αλλά έχουμε συνεννοηθεί και με την πρεσβεία και με τον πρέσβη, δυστυχώς έχει covid σχεδόν όλη η πρεσβεία […] ώστε να τους συμπαρασταθούμε είτε με καταλύματα τα οποία έχουμε ήδη βρει για τους πρώτους οι οποίοι θα έρθουν. Οι περισσότεροι βεβαίως έχουν συγγενείς οι οποίοι εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Και από την άλλη πλευρά θα τους παρασχεθεί όποια βοήθεια χρειαστεί για να μπορέσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που ζήσανε τον πόλεμο, την καταστροφή και το θάνατο να τους αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός, η Αττική, η περιφέρειά μας» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης κατά την υποδοχή των πρώτων προσφύγων από την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ουκρανία έφτασαν στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024