Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαριέττα Γιαννάκου: Θλίψη στον πολιτικό κόσμο - «Η ΝΔ και η χώρα είναι από σήμερα φτωχότερες»

Μαριέττα Γιαννάκου: Θλίψη στον πολιτικό κόσμο – «Η ΝΔ και η χώρα είναι από σήμερα φτωχότερες»

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ζωή της χώρας είναι από σήμερα φτωχότερες

Η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, η ιδεολογική συνέπειά της ως πολιτικού αλλά και η γενναιόητα με την οποία έδινε τις μάχες με τα προβλήματα υγείας είναι ορισμένες από τις αρετές που αναγνωρίζουν στη Μαριέττα Γιαννάκου τα κόμματα στα συλλυπητήρια μηνύματά τους όπου εκφράζουν την οδύνη τους για τον θάνατο της πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου έχει ως εξής:

«Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε για δεκαετίες κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια και μετέπειτα ως βουλευτής, ευρωβουλευτής και υπουργός, με τις ιδέες και τον δυναμισμό της εργάστηκε για την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

»Γεννήθηκε το 1951 στο Γεράκι Λακωνίας. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως νευρολόγος – ψυχίατρος. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Οργανωτική Σύμβουλος του Προέδρου του Κόμματος. Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως βουλευτής Α΄ Αθηνών και Επικρατείας. Το 1990 ορίστηκε Υπουργός Υγείας και το 2004 Υπουργός Παιδείας, οπότε και προώθησε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου μας γεμίζει θλίψη. Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ζωή της χώρας είναι από σήμερα φτωχότερες. Την αποχαιρετούμε με οδύνη, αλλά και με απεριόριστο σεβασμό για την προσφορά της».

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Με συντριβή αποχαιρετώ τη Μαριέττα Γιαννάκου

«Η Μαριέττα Γιαννάκου, υπήρξε γενναία γυναίκα και πολιτικός με ανήσυχο και μαχητικό πνεύμα. Την χαρακτήριζε πάντα το ήθος και η συνέπειά της στις αρχές της, τα ιδανικά της και σε μια ιδιαίτερη διακριτή θεώρηση για τη ζωή και την άσκηση της πολιτικής, που τελικά, αποτελεί και την παρακαταθήκη της: τα εμπόδια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μια πολιτικός η οποία σε όποιο δημόσιο αξίωμα και αν βρέθηκε του προσέδιδε κύρος με την εντιμότητα και τον πλούτο των γνώσεών της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συλλυπητήριο μήνυμα του για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου.

Σημειώνει ότι «οι διεκδικήσεις της για τον ρόλο της γυναίκας και ο αγώνας της κατά των ναρκωτικών έχουν καταγραφεί με ξεχωριστό τρόπο». Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η Μαριέττα Γιαννάκου «προσέγγιζε όλα τα ζητήματα με μετριοπάθεια και αξιοπρέπεια» και ότι «οι πάντοτε ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις της θα λείψουν από το κοινοβούλιο και, εν γένει, από τη δημόσια ζωή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαριέττας Γιαννάκου και το κόμμα της.

«Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε μια πολιτικός με σταθερές θέσεις. Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τις αξίες της. Με τις παρεμβάσεις της, αναβάθμιζε το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στην παράταξη της» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Μαριέττα Γιαννάκου, μια πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία της την παράταξή της αλλά και τη δημόσια ζωή μέσα από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε με συνέπεια, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Υπερασπίστηκε με παρρησία τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, υπερβαίνοντας τις στενές διαχωριστικές γραμμές υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Με τη στάση ζωής της, παρέμεινε γενναία μέχρι το τέλος, αποτελώντας παράδειγμα για όλους. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του το ΚΙΝΑΛ.

«Η Μαριέττα Γιαννάκου πορεύτηκε με σοβαρότητα και εντιμότητα σε όλη την πολιτική της διαδρομή, ενώ ξεχώρισε και για τη γενναιότητα, με την οποία αντιμετώπισε τα προβλήματα της υγείας της. Για το θάνατό της το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της» αναφέρει το ΚΚΕ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024